Nova vest
Košarka

Sreda, 07.10.2009.

22:35

Deril Votkins stiže u Crvenu zvezdu

Amerikanac Deril Fajns Votkins (1984, 211 cm) najverovatnije će pojačati centarsku liniju Crvene zvezde.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Igrač koji je trenutno u trening kampu Klivlend Kavalirsa, je sa Sirakjuz univerziteta za koji je prosečno beležio šest poena i 5,8 skokova, a pratila ga je reputacija sjajnog blokera, petog u školskoj istoriji sa 263 „banane“. On je dogovorio sa Zvezdom finansijske uslove, a će u Beograd stići čim dobije otpust iz trening kampa Klivlenda.

Votkins je 2007. godine izašao na NBA draft sa kojeg nije izabran, ali je u junu te godine kao slobodan agent potpisao privremeni ugovor sa Sakramento Kingsima, a malo kasnije i delimično garantovan, vredan 450.000 dolara. Odigrao je devet mečeva za „kraljeve“ i ostvario 1,3 poena i 1,3 skoka za 7,9 minuta na terenu.

U decembru 2007. napustio je Kingse i sezonu završio u NBDL ligi. Votkins je 2008. pokušao da se preko letnje lige priključi timu Los Anđeles Klipersa, ali je već u septembru uspeo da se uđe u tim San Antonija Sparsa.

Pošto je već u oktobro dobio otkaz iz Sparsa karijeru je nastavio u kineskom Tiandžinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve