Nova vest
Košarka

Utorak, 06.10.2009.

12:20

Klivs novi plej Partizana?

Najavljeno pojačanje Partizana na poziciji broj „jedan“ mogao bi da bude bivši plej Kingsa, Sijetla, Uniksa i Panioniosa, Matin Klivs.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle odluke ’crno-belih’ da raskinu ugovor sa Miltonom Palasijom i najave predsednika Partizana Predraga Danilovića da će dovesti pojačanja na pozicijama jedan i četiri do početka Evrolige, kao moguće pojačanje navodi se Klivs, koji je tokom karijere igrao za četiri NBA ekipe, kao i dve u Evropi.

Klivs ima 32 godine, visok je 188cm i izabran je kao 14. pik na draftu 2000. godine od strane Detroit Pistonsa.

Klivs je nastupao za Državni Univerzitet Mičigena, sa kojim je osvojio titulu 2000. godine i kada je proglašen za najboljeg igrača fajnal fora. Dva puta je biran u najbolju petorku godine Big Ten konferencije.

Profesionalnu karijeru započeo je u Detroitu, koji ga je izabrao kao 14. pika sa drafta. Na 78 utakmica, u proseku je postizao 5.4 poena uz 2.7 asistencija. Naredne sezone Klivs je trejdovan u Sakramento, gde je igrao do 2003. godine. U NBA ligi je još nastupao za Klivlend i Sijetl.

U Evropu je došao 2007. godine, potpisavši jednogodišnji ugovor sa Uniksom. Klivs je za rusku ekipu u Superligi Rusije imao prosek od 13.5 poena i 5 asistencija, dok je u ULEB Kupu imao 8.8 poena i 2.7 asistencija. Naredne sezone prelazi u Panionios za koji je odigrao ukupno devet utakmica u Grčkoj i ULEB Kupu.

Protekle sezone igrao je u NBA razvojnoj ligi za Bejkersfild Džem, za koje je na 36 utakmica ostvario prosek od 12.6 poena i 8.2 asistencije.

Matin Klivs nastupao je za Ol-star ekipu Srednjeg zapada u drugom meču u okviru Partizanove turneje po SAD i tada je postigao 12 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve