Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.10.2009.

09:12

Denver ipak jači od Partizana

Košarkaši Partizana izgubili su od Denver Nagetsa sa 102:70 u svom trećem meču u okviru severnoameričke turneje.

Izvor: B92, kkpartizan.rs

Autor:B92, kkpartizan.rs

Default images

Partizan je tako posle dve pobede nad Ol-star ekipom Srednjeg zapada doživeo prvi poraz u SAD, od prošlogodišnjeg finaliste Zapadne konferencije NBA lige. Karmelo Entoni je predvodio Denver sa 17 poena, dok je centar Partizana Aleksandar Marić prikazao izvanrednu partiju, čak i po NBA standardima, završivši meč sa 16 poena i fenomenalnim 21 skokom.

Partizan je u meč ušao pomalo uplašeno, dozvolivši protivniku da na samom startu napravi seriju od 14:1. ’Crno-beli’ su posle toga uspeli da uspostave ravnotežu u igri, ne dozvolivši košarkašima Denvera da povećaju prednost pa je prva četvrtina završena rezultatom 26:16 za Nagetse.

Do kraja poluvremena Denver je uspeo da poveća prednost na 17 poena razlike (50:33), a visokoj razlici u velikoj meri doprineo je izuzetno slab šut ’crno-belih’ koji su u prva 24 minuta čak 13 puta bezuspešno šutirali iza linije za tri poena.

Partizan je nastavio sa slabim šutem i u nastavku, tako da su meč završili sa samo 31% uspešnosti u šutu iz polja, od čega 5-27 za tri poena, nasuprot 52% koliko su imali Nagetsi. Denver je u jednom momentu imao i 36 poena prednosti, ali je na kraju bilo 32 poena razlike za jedan od najboljih NBA timova.


Za Denver su nastupale sve zvezde, osim Čonsija Bilapsa i rezervi Krisa Andersena i Džoija Grejema. Prva zvezda tima, Karmelo Entoni, bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 17 poena, dok je Aron Aflalo sa klupe ubacio 15 poena.

Najbolji u redovima ’crno-belih’ bio je Aleks Marić koji je uz 16 poena uhvatio neverovatnu 21 loptu. Aleksandar Rašić je postigao 11 poena, dok je Žarko Rakočević imao poen manje.

br /> Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je meč sa NBA ligašem Denverom bio veliko iskustvo za većinu igrača i smatra da se neke napravljene greške više neće ponavljati.

Mislim da je trebalo i da smo mogli bolje da odigramo nego što smo to večeras uradili. Sasvim je sigurno da su oni jedna kvalitetna ekipa, sa izvanrednim fizičkim predispozicijama, igraju jako brzu košarku. Igrali smo na njihovom terenu na 1.600 metara nadmorske visine, sigurno je da mi nismo na to dovoljno adaptirani, sa jednim novim timom sa dosta mladih igrača. Za neke od njih, smatram da će greške koje su večeras napravili, biti kapital, u smislu da ih neće ponavljati. Ovo je za sve nas jedno novo i dobro iskustvo. Nismo se dobro snašli na agresivnu odbranu, izgubili smo mnogo lopti i to je osnovna zamerka. I kada su u pitanju neki mlađi i igrači, to je manji problem, nego za neke druge. Međutim bilo je i tenzije, jer prvi put se igra sa ovako kvalitetnom ekipom, gde dvanaesti igrač u Evropi pravi neku razliku, u Evroligi, a kamoli u NBA“, rekao je Vujošević.

Vujošević smatra da će Partizan u narednom meču sa Finiksom prikazati bolju igru u odnosu na susret sa Denverom.

Mislim da je da je utakmica bila dobro posećena, bilo je dosta publike. Mislim da ćemo u Finiksu odigrati bolje i da ćemo neko iskustvo iz ovog meča već preneti na taj. Bez obzira na veliku razliku treba znati da su i druge evropske ekipe koje su igrale ovde gubile i sa većom razlikom. Mislim da se nismo obrukali, a da smo mnogo naučili i da ćemo to znanje primetiti tamo gde je i kada bude najpotrebnije“, rekao je trofejni trener.

Izgleda kao da oni imaju dosta veoma mladih igrača. Nisam proveravao njihova godišta, ali neki od njih su izgledali kao srednjoškolci“, rekao je posle meča trener Denvera Džordž Karl.

Svoju severnoameričku turneju Partizan završava u utorak utakmicom sa Finiks Sansima.

Denver Nagets - Partizan (26:16, 24:17, 24:14, 28:23)

Denver Nagets: Entoni 17p, Martin, Nene 12p, Smit 10p, Karter 11p, Louson 9p, Petro 6p, Balkmen 10p, Aflalo 15p, Alen 1p, Vajt 9p, Lubi 2p, Drejper.
Partizan: Rakočević 10p, Veseli 3p, Marić 16p 21s, Kecman 5p, Rašić 11p, Sinovec 4p, Milošević 5p, Đekić 1p, Božić 3p, Mitrović 5p, Lučić 2p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve