Nova vest
Košarka

Petak, 18.09.2009.

22:57

Srbija - Slovenija (21h)

Košarkaši Srbije igraju u subotu (21h), protiv selekcije Slovenije, u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dve reprezentacije sastale su se već u prvoj fazi šampionata kada je Slovenija slavila. Selektor Srbije Dušan Ivković izjavio je da je njegov tim spreman za polufinale. Jedini problem koji pred polufinalni meč brine selektora Ivkovića je povreda Nemanje Bjelice koji je iskrenuo skočni zglob u duelu sa Rusima. Jer, i dan posle otok nije spao, pa je igranje Bjelice u polufinalu pod znakom pitanja.

„Bjelica mnogo pomaže u skoku, jako je bitan igrač u rotaciji”, rekao je selektor Ivković. „Stvarno ne znam kako će igrati sa ovakvim otokom. Imamo veliki problem sa krilima, bez zapostavljanja učinka Tepića i Paunića na toj poziciji.”

Ivković je dodao da je prednost naše ekipe što je već ispunila zacrtani cilj i u polufinalu će igrati rasterećeno.

„Ukoliko nas povrede ne spreče, imamo šanse da se plasiramo u finale. Bićemo rasterećeni, a spremniji smo od svih rivala, bolje smo radili tokom priprema. Bićemo spremni za polufinale.”

Selektor Ivković je još jednom naglasio da ne treba praviti poređenje ove generacije, sa nekim iz prošlosti:

„Ukoliko uspemo, ovo će biti prva medalja za Srbiju u seniorskoj konkurenciji. Nije ista zemlja, nisu isti igrači. Mnogo godina pre, naši igrači su bili dominantni. Sada takvu dominaciju nemamo, Krstić je jedini u NBA. Ali, dajem priliku igračima da kroz reprezentaciju napreduju, da steknu samopouzdanje. Sa ovom decom uživam, sa njima sam celo leto i zajedno pokušavamo da napravimo nešto.”

U drugom polufinalu, koje je na programu od 18 časova i 30 minuta, sastaju se Španija i Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve