Nova vest
Košarka

Petak, 18.09.2009.

20:27

Bodiroga: 'Moguće je i finale'

Poslednju medalju Srbija je u košarci osvojila daleke 2002. godine u Indijanapolisu kada je ’plave’ do svetske titule predvodio Dejan Bodiroga.

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Tim Dušana Ivkovića ima priliku da konačno, posle sedam godina, dođe do finala i borbe za zlato, a nekada najbolji igrač Evrope smatra da je prednost tima u Poljskoj rasterećenost i dobra atmosfera. „Sada je sve moguće, zašto ne i prolaz u finale. Samo treba da nastavimo da budemo rasterećeni, opušteni, bez pritiska, verujem u ove momke i selektora Ivkovića“.

Posle ubedljive pobede u četvrtfinau nad braniocem titule Rusijom, Srbija će se za plasman u finale boriti protiv boljeg iz duela Slovenija – Hrvatska (petak, 21h).

„Ovo jeste veliki uspeh, značajno je i to što smo u četvrtfinalu dobili Rusiju, najboljeg mogućeg rivala. Pokazali smo da smo tim, da imamo dobru atmosferu i da nemamo teret da moramo nešto da osvojimo. To je naša prednost. Apetiti rastu, hoćemo u finale! Tako to ide kod našeg naroda, posle svakog uspeha, želimo više i to je razumljivo. Sve protivnike poštujemo, ali ih i previše ne respektujemo, što je dobar spoj. Znamo da uđemo u borbu, da se žrtvujemo, tako da je sve otvoreno“, izjavio je Bodiroga za beogradski dnevni list ’Blic’ u izdanju za subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve