Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2009.

22:54

EP: Pobeda Slovenije za prvo mesto

Košarkaši Slovenije pobedili su Tursku 69:67, u poslednjem meču grupe F na šampionatu Evrope u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Jurija Zdovca je ovom pobedom osigurala prvo mesto u grupi i četvrtoplasiranu ekipu iz E grupe u četvrtfinalu, a to je selekcija Hrvatske. Reprezentacija Turske, koja je pretrpela prvi poraz na šampionatu, igraće protiv Grčke u četvrtfinalu.

Nakon ovog duela poznata su sva četiri para četvrtfinala: Srbija – Rusija, Turska – Grčka, Slovenija – Hrvatska i Španija – Francuska.

U veoma neizvesnoj utakmici Slovenci su umalo prokockali šest poena prednosti koliko su imali dva minuta pre kraja. U poslednjim trenucima susreta priliku da Turcima donese pobedu imao je Atsur koji je promašio trojku.

Četiri košarkaša Slovenije utakmicu su završila sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Bostjan Nahbar sa 16 poena. Samo Udrih i Jaka Lakovič postigli su po 12, a Goran Jagodnik 11 poena. Sa druge strane Ersan Iljasova postigao je 16, Hido Turkoglu 12, a Savaš i Ašik po 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve