Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2009.

20:10

Srbija smenila selektora Litvanije

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Ramunas Butautas podneo je ostavku na tu funkciju nakon poraza od Srbije rezultatom 89:79.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Litvanija je tako drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj završila na poslednjem mestu u F grupi sa svih pet poraza. Jedinu pobedu Litvanci su zabeležili u prvoj fazi EP, kada su bili bolji od reprezentacije Bugarske. Butautas je još pre duela sa Srbijom najavio da će podneti ostavku u slučaju poraza u poslednjem kolu.

"Čestitam selekciji Srbije i kolegi Dušanu Ivkoviću na veoma dobroj igri. Mi smo imali kontrolu nad mečom, ali je Srbija bila strpljiva i savladala nas odličnim šutem za tri poena. Srbiji želim mnogo sreće u četvrtfinalu, a mi idemo kući. Zabeležili smo samo jednu pobedu i na celom prvenstvu smo igrali veoma loše. Moram da napustim reprezentaciju, a igračima želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Butautas novinarima posle meča koji je odigran u Lođu.

Litvanski selektor na šampionatu u Poljskoj nije mogao da računa na nekoliko standardnih igrača Šarunasa Jasikevičijusa, Rimantasa Kaukenasa, Ramunasa Šiškauskasa i Arvidasa Macijauskasa, a na poslednja dva meča nije igrao ni drugi strelac ekipe Simas Jasaitis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve