Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.09.2009.

20:03

EP: Slovenci lako sa domaćinom

Košarkaši Slovenije pobedili su Poljsku 76:60, u drugom kolu druge faze u F grupi na šampionatu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Jurija Zdovca nastavila je sa odličnim izdanjima u Poljskoj i u poslednjem kolu grupne faze će u direktnom duelu sa Turskom najverovatnije odlučiti o prvom mestu u grupi. Četiri igrača završila su duel sa dvocifrenim brojem poena u sastavu Slovenije, a najbolji je bio Erazem Lorbek koji je pored 20 poena imao devet skokova i pet asistencija.

Jaka Lakovič postigao je 14, Primož Brezec 12, a Samo Udruh 10 poena. U sastavu domaćina Ševčuk i Logan postigli su po 15 poena.

U prvih deset minuta Slovence nije išao šut, pa je Poljska nakon prve četvrtine iznenađujuće vodila (17:11). Ipak, iako bez povređenih Dragiča i Smodiša, Slovenci su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali sjajno i u odbrani i u napadu. Eplig toga bilo je 53:40 nakon 30 minuta, a u poslednjem kvartalu Zdovc je čak uspeo i da odmori neke igrače pred utakmicu sa Turskom.

Ovom pobedom Slovenaca i selekcija Srbije je i matematički obezbedila plasman u četvrtfinale. Statistiku sa meča Slovenija - Poljska pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve