Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.09.2009.

18:02

EP: Španija pobedila Litvaniju

Košarkaši Španije pobedili su Litvaniju 84:70, u drugom kolu druge faze na šampionatu Evrope u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Serđa Skariola napravila je ovom pobedom korak ka plasmanu u četvrtfinale, ali ih odlučujući meč očekuje u sredu kada igraju sa domaćinom Poljskom. U duelu sa Litvancima, koji su ovim porazom izgubili sve šanse za plasman u četvrtfinale, Španiju je predvodio Pau Gasol sa 19 poena i osam skokova.

Centar Lejkersa odličnu podršku je imao u Navaru (13), Fernandesu (11), i Garbahosi (10). U ekipi Livanije Petravičius je postigao 13, Jomantas 11, a Javtokas 10 poena.

Litvanci su meč sa Španijom počeli veoma dobro. Tokom prvih deset minuta bili su konstantno u prednosti, koja je u jednom trenutku iznosila i devet poena (19:10).

Ipak, u drugom periodu Španci su prešli na presing po celom terenu, oduzeli su nekoliko lakih lopti plejmejkerima Litvanije, postigli nekoliko lakih trojki, i veoma brzo i veoma lako su preokrenuli rezultat neverovatnom serijom 23:0.

U drugom poluvremenu Litvanija se u nekoliko navrata spustila na jednocifreni minus, ali više od toga nije mogla i Španci su na kraju zasluženo slavili.

U poslednjem kolu druge faze, u sredu, Litvanija igra protiv Srbije, dok Španija igra odlučujući meč protiv domaćina Poljske.

Pogledajte statistiku sa ove utakmice ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve