Nova vest
Košarka

Utorak, 08.09.2009.

01:55

Ivković: "Pobedili smo odbranom"

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je dobru igru u odbrani kao ključ pobede nad Španijom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Odbrana nam je bila ekstremno dobra. Španiju, koja je dobar ofanzivni tim, zaustavili smo na samo 12 poena u prvom i 11 u drugom periodu. Mada, ovo je tek prva utakmica, šampionat je dugačak. Nema vremena za slavlje, za samo 17 časova imamo tešku utakmicu protiv Slovenije".

"Govorio sam da ako budemo najspremniji i ako budemo igrali sa ogromnom željom, možemo da napravimo dobar rezultat. Rano vođstvo je možda ostavilo neki trag na mlađe igrače, tako da su malo više vremena na parketu proveli Krstić i Tepić, po 28 minuta. Jednostavno, u toj situaciji je bio potreban nešto iskusniji igrač, a Krstić se tada stvarno ponašao kapitenski", dodao je selektor srpske reprezentacije.

Ivković je potom upozorio da ne treba 'poleteti' posle pobede nad šampionom sveta.

"Ovo je turnir, svaki poen je mnogo važan. Moramo dobro da se pripremimo za Slovence. Mi smo tim koga niko neće lako dobiti, ali i koji mora da mnogo da radi da bi druge pobedio. Nemojte da bude da smo pobedili Španiju, pa u nekom krugu ispali. Imamo dobru energiju i mislim da ne treba ni u kakvu euforiju da ulazimo. Otvorila se šansa za sve".

U utorak od 18.15h Srbija igra sa Slovenijom, pa je vremena za pripremu malo.

"Prvo, moramo da odmorimo i oporavimo igrače. Drugo, pred mojim skautima je teška noć, jer igramo protiv jakog rivala. Izuzetno poštujemo Sloveniju, poznajemo sve igrače. Očekujem tešku utakmicu, ali u nju ulazimo sa velikim samopouzdanjem", zaključio je Ivković.

Selektor Španije Serđo Skariolo sagledao je razloge neuspeha svoje ekipe.

"Srbija je igrala odlično, posebno u odbrani. Mi smo promašili mnogo šuteva i to većinu zbog dobre odbrane protivnika. Osim toga, loše smo realizovali otvorene šuteve i slobodna bacanja. Nismo mogli da se fokusiramo, da budemo samouvereni".

Marković: "Moramo da ohladimo glave"

Plejmejker srpskog tima Stefan Marković rekao je da ekipa što pre treba da se okrene meču sa Slovencima.

"Ovo je svakako veoma važna pobeda, ali čekaju nas još dve u grupi. Kao što smo rekli ranije, idemo od utakmice do utakmice. Ova pobeda nije dovoljna za drugi krug, treba da se okrenemo Slovencima. Bez obzira koliko je teško da sa ohladimo glave, moramo to da uradimo".

I Marković je odbranu istakao kao glavni razlog pobede.

"Igrali smo tako tokom celih priprema. Mi smo mlada ekipa. Može neki dan i šut da se otvori, ali odbrana može da se igra konstantno i to je naš glavni adut. Večeras smo igrali svoju igru, nismo se obazirali na protivnika i na kraju je dobro ispalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve