Nova vest
Košarka

Petak, 21.08.2009.

13:36

Miloš Vujanić potpisao za Mursiju

Miloš Vujanić potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Mursije, objavio je španski dnevnik Marka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujanić, koji je prethodne sezone igrao za Efes Pilsen trebalo bi da bude "prva zvezda ekipe koju vodi Mončo 'Alhemičar' Fernandez", piše Marka, na sličan način nekadašnji reprezentativac predstavljen je i na internet stranicama kluba. Vujanić je posle igara u Srbiji (Crvena zvezda (1998-2001) i Partizan (2001-2003) nastupao za ekipe Fortituda iz Bolonje, Barselone, Panatinaikosa, moskovskog Dinama i Efes Pilsena.

Sa reprezentacijom Jugoslacije osvojio je zlatnu medalju na SP u Indijanapolisu.

Nastupao je i na Evropskom prvenstvu 2003. godine, Olimpijskim igrama u Atini godinu dana kasnije, a 2003. godine su ga draftovali Njujork Niksi. Kasnije je prava dobila ekipa Finiks Sansa ali Vujanić nije otišao u NBA ligu.

Zbog ozbiljne povrede ukrštenih ligamenata kolena 2005. godine napravio je pauzu u karijeri, a posle obnovljene povrede u dresu Barselone nije uspevao da ponovi igre koje su ga svojevremeno promovisale u jednog od najperspektivnijih evropskih košarkaša.

Vujanić je rođen 1980. godine a igra na pozicijama jedan i dva.

Mursija je prošle godine u ACB ligi završila na 15. mestu i zahvaljujući jednoj pobedi više od ekipa ViveMenorke i KAI Saragose zadržala prvoligaški status.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve