Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.08.2009.

15:30

EP: Ivković skratio spisak

Trener košarkaša Srbije Dušan Ivković skratio je spisak od 18 igrača na 14, a na EP neće igrati Luka Boganović, Marko Kešelj, Ivan Radenović i Boban Marjanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Očekivalo se da Ivković neće povesti u Poljsku Bogdanovića zbog povrede leđa i Kešelja zbog bolesti. Radenovića je takođe povreda sprečila da pokaže sve svoje mogućnosti, dok je prednost u odnosu na Marjanovića dobio Miroslav Raduljica. Reprezrentativci u petak putuju u Nemačku gde će sa selekcijom domaćina odigrati dve pripremne utakmice 15. i 16. avgusta.

"Imajući u vidu ogroman potencijal oba igrača, ali i kratak period do početka prvenstva na kome imamo takmičarske ciljeve, dao sam prednost Miroslavu Raduljici u odnosu na Bobana Marjanovića. Ovakav izbor sam napravio pre svega zbog brzine, igre u odbrani i boljeg rada nogu koji Raduljica poseduje", rekao je Ivković.

Ivan Radenović je imao problema sa povredom što ga je omelo da se nametne selektoru i nađe na spisku za Evropskoprvenstvo u Poljskoj.

"Što se tiče Ivana Radenovića, on je pokazao kvalitete zbog kojih je pozvan u reprezentaciju, agresivnost i brzinu u igri na pozicijama četiri i pet, ali me nije do kraja ubedio da treba da bude među 14 igrača. Na to je, verovatno, uticao i peh sa povredom skočnog zgloba, zbog koje nije trenirao od nedelje. U izboru između Ercega, Mačvana i Radenovića, prednost su dobila prva dvojica. Želim da naglasim da sva četiri igrača koji neće krenuti na turneju i dalje ostaju kandidati da se, u slučaju potrebe, ponovo priključe reprezentaciji", rekao je selektor.

Reprezentacija Srbije u Nemačku kreće u petak popodne, letom za Berlin. Utakmice sa selekcijom domaćina odigraće u subotu u Braunšvajgu (19 sati) i nedelju u gradu Desau (17 sati).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve