Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.07.2009.

18:46

Košarkaši otputovali u Italiju

Košarkaška reprezentacija Srbije letom preko Milana otputovala je u nedelju u Folgariju, na visinske pripreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Dušan Ivković i 17 igrača otišlo je u Italiju, a u Beogradu je ostao samo Nemanja Bjelica jer nema šengen vizu. Očekuje se da će se 21-godišnji košarkaš uskoro priključiti saigračima na pripremama.

„Svi igrači, osim Luke Bogdanovića koji je imao lakšu upalu i koji će od srede da počene sa trčanjem, su zdravi. To je najvažnije. Osim momaka iz univerzitetske selekcije koji su imali miniminalan odmor, ostali su imali veće pauze. Posebno, Krstić koji je najduže odmarao. Osnovni zadatak je da ih dobrim doziranjem treninga dovedemo u slično stanje pripremljenosti“, rekao je selektor Ivković.

Reprezentativci Srbije ostaju u Italiji do 2. avgusta, kada se vraćaju u Beograd gde će boraviti dve nedelje.

„Idemo u Italiju, gde ćemo biti izolovani i gde ćemo moći da na miru radimo. Od ovih priprema očekujem mnogo. Samo da nas na planini posluži vreme. Ali, bez obzira na to, uvek imamo i rezervenu varijantu. Radićemo na povećanju opšte fizičke spreme igrača, ali i košarka će uvek biti prisutna, u odnosu 60-40. Radićemo na igri i taktičkim varijantama, kako bismo bili maksimalno spremni za dvonedeljni ciklus pripremnih utakmica“, izjavio je Ivković.

Na pripreme u Italiju otišli su: Stefan Marković, Milenko Tepić, Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Bojan Popović, Dušan Kecman, Uroš Tripković, Luka Bogdanović, Marko Kešelj, Novica Veličković, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Ivan Radenović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Boban Marjanović i Miroslav Raduljica.

Evropsko prvenstvo održava se u Poljskoj od 7. do 20. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve