Nova vest
Košarka

Subota, 18.07.2009.

20:05

EP:Mlade košarkašice za sedmo mesto

Mlade košarkašice Srbije boriće se za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, srpske košarkašice poražene su od Turske (66:72). Dabovićeva je ubacila 21, a Bogićevićeva 16 poena u ekipi srbije. Sa druge strane u selekciji Turske Gumusaj je ubacila 18 poena.

Izabranice Petra Markovića su dobro počele, krajem prvog perioda imale i 15 poena prednosti (26:11). Ali, posle samo nekoliko minuta igre u drugom kvartalu, sav dotadašnji trud smo upropastili. Turska je dodala gas i stigla do totalnog preokreta.

Ipak, i dalje smo imali šansu da se radujemo. Ali, u presudnim trenucima smo previše grešili i prilike su otišle u nepovrat. Koncetraciju našim devojkama možda je poremtilo i to što je zbog nevremena koje je u subotu pogodilo Gdinju, u dvorani čak tri puta nestajalo struje.

„Podbacili smo u napadu na zonski presing i zonu. Ne možemo da prenesemo loptu preko pola i organizujemo napad. Čak i kada povedemo sa 15 razlike, za dva minuta je izgubimo. Nemamo lidera, nema ko da stane na loptu, pa da odigramo strpljivije, makar u nekom napadu i ne šutnuli na koš. Sve je to zbog toga što naše košarkašice imaju vrlo male minutaže u svojim klubovima. Dok, sve ostale ekipe ovde igraju mnogo jača takmičenja. Potrudićemo se da slavimo bar u poslednjoj utakmici na prvenstvu, jer nije isto biti sedmi ili osmi“, rekao je selektor Petar Marković.

Turska – Srbija 72:66 (13:26, 20:8, 19:16, 16:16)

Turska: Japar 20, Sajlar 6, Karataš 13, Gumusaj 18, Kanitez 15, Aslan, Ujkan, Gezgin, Cigil, Firat, Zeren, Kavazoglu.
Srbija: Živanović 8, Bogićević 13, J. Jovanović 2, Karakšević 10 (10 sk), Dabović 21 (5 sk, 6 as), Dušanić 6, N. Jovanović, Paligorić 6 (4 sk), Ajduković, Popović, Petrović i Baltić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve