Nova vest
Košarka

Subota, 18.07.2009.

12:51

Krstić: "Željni smo dokazivanja"

Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić rekao je da su svi igrači u nacionalnom timu željni igranja i dokazivanja u državnom dresu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u Beogradu, a u nedelju putuju na bazične pripreme, pre nego što počne rad sa loptom. Kondicioni deo priprema obično je najmanje omiljeni deo priprema svih igrača, ali je Krstić rekao da u taboru reprezentacije vlada izvanredna atmosfera i da ekipa želi što bolje da se uigra za kontinentalni šampionat u Poljskoj.

"Jesu bazične pripreme najteže, ali ne može se igrati bez njih. Naročito je važno sada, jer je većina igrača nespremna, pogotovo fizički. Imali smo dužu pauzu. Jeste teže, ali nema ništa bez rada. Mada, svi jedva čekamo da odemo, pre svega zbog vrućine, ali i da se sklonimo malo iz Beograda", rekao je Krstić u intervjuu agenciji Beta.

Podmlađena reprezentacija Srbije, koja se okupila prošle godine zbog kvalifikacija, gaji posebnu atmosferu drugarstva i ravnopravnosti.

"Atmosfera je stvarno fenomenalna, bez lažnog preterivanja. Svi su željni dokazivanja i motivisani da igraju. Ali, idemo korak po korak, samo želimo da prvi deo prođe bez nekih mehaničkih povreda, a onda ćemo početi da se uigravamo", kazao je centar Srbije.

Srbija će biti u grupi sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom. Vesti o rivalima stižu često, ali ih reprezentaciji ne slušaju previše.

"Ne razmišljamo previše o rivalima. Znamo ko nas očekuje. Mi smo među prvima počeli pripreme i to govori o našoj ozbiljnosti. Sada razmišljamo samo o sebi i o tome kako da se što bolje pripremimo. O protivnicima ćemo razmišljati kada dođe vreme", rekao je Krstić.

Rođeni Kraljevčanin propustio je pre dve godine Evropsko prvenstvo i pripreme, a sada kaže da se ne kaje zbog toga, ali da ne bi to ponovo uradio.

"Imao sam specifičnu sezonu, odigrao sam više od 100 utakmica i bio sam baš umoran. Odluka je bila moja i ne kajem se zbog nje, ali ne treba tako razmišljati. Treba biti pozitivan, ne plašiti se povrede, jer pripreme donose dobro igračima. Osim toga velika je čast igrati za svoju zemlju. Ne mogu da kritikujem igrače koji nisu došli jer sam i ja tako radio, ali kada se sve stavi na papir, više je dobrog nego lošeg u radu sa reprezentacijom", rekao je Krstić.

Prošlu sezonu počeo je u Himkiju iz Rusije, ali je na sredini sezone prešao u Oklahomu iz NBA lige, tim koji ima perspektivu.

"Pre svega tim je nov i rukovodstvo je novo i nov je trener. Mlada smo ekipa i podseća me na reprezentaciju - svi su motivisani i željni igranja. Sada, kada su se malo slegli utisci, mislim da će biti mnogo bolje sledeće sezone, kada budemo zajedno od prvog dana. Uz par pojačanja, biće ovo sasvim dobra ekipa", rekao je Krstić.

Razgovor sa reprezentativcem Srbije prekidan je nekoliko puta, jer su njegovi saigrači često dobacivali u prolazu dok su izlazili iz svlačionice posle treninga, ali je Novica Veličković dobacio i novinaru "pitajte ga šta misli o meni".

"Pričaju da je Novica novi (Matjaž) Smodiš", odgovorio je na molbu Krstić. "Ali, mislim da može da bude bolji od njega, samo ako nastavi ovako da napreduje. Znam ga još od kada sam ja bio u Partizanu, kada je bio kadet i od tada stalno napreduje. Mislim i da je izabrao pravi tim", rekao je uz osmeh svoje mišljenje o Veličkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve