Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.07.2009.

20:10

Juniorke pete u Švedskoj

Juniorske reprezentativke Srbije u košarci pobedile su Litvaniju 70:53 (15:9, 21:11, 19:23, 15:10) i tako zauzele peto mesto na EP u Švedskoj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpske košarkašice ostvarile su odlučujuću prednost u prvom poluvremenu (36:20), koju su do kraja susreta uspešno sačuvale. Najefikasnija je bila kapiten Tina Jovanović sa 20 poena, a podršku joj je pružila Snežana Čolić sa 17 poena. Obe igračice zabeležile su po osam skokova. Kod Litvanki najefikasnije su bile Greta Sniokaite i Egle Siksniute sa po 13 poena.

Juniorke Srbije na EP u Švedskoj ostvarile su pet pobeda (Letonija, Poljska, Bugarska, Švedska, Litvanija) i tri poraza (Belgija, Španija, Češka).

Utisak je da su mogle i do medalje, ali su u odlučujućem četvrtfinalnom mecu sa Češkom pružile bledo izdanje, uz veoma slab šut i čak 30 izgubljenih lopti.

Prvenstvo je igrano u Sodertaljeu, a počelo je 2. jula i završava se u nedelju.

U borbi za zlatnu medalju od 20h sastaju se dve do sada neporažene ekipe Španija i Francuska, a prethodno u borbi za bronzanu medalju igraće Švedska i Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve