Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.07.2009.

18:53

Miroslav Nikolić trener Lajonsa

Miroslav Nikolić novi je trener košarkaša Lajonsa, koji su izborili plasman u Jadransku ligu naredne sezone, saopštio je u četvrtak klub iz Vršca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ugovore sa Lajonsima potpisali su i 25-godišnji centar Nenad Mišanović (217cm), krilni centar Marko Brkić, bek Dragan Milosavljević (20) kao i trojica mladih igrača iz Trebinja - Bojan Setenčić, Vladimir Aleksić i Slobodan Radulović. Mišanović je već nastupao za Lajonse jer je u sezoni 2003/2004 igrao kao pozajmljen igrac.

Novi centar Vršćana branio je i boje Hemofarma, Crvene zvezde, Dinama iz Moskve, Budućnosti i Igokee iz Aleksandrovca.

Dres Lajonsa ranije je nosio i 26-godišnji Brkić, u sezoni 2002/2003, takođe kao pozajmljen igrac. Brkić, koji je visok 2,06 metara, igrao je i za Beobanku, Hemofarm, Slogu i Anvil, dok mladi reprezentativac Srbije Milosavljević u Vršac stiže iz kruševačkog Napretka.

Miroslav Nikolić je trenersku karijeru počeo u Mariboru, a predvodio je, između ostalih, Beočin, Partizan, Budućnost, Crvenu zvezdu i Hemofarm.

Osvojio je tri titule državnog prvaka, dve sa ekipom Budućnost i jednu sa Partizanom, a sa mladom reprezentacijom Srbije i Crne Gore 2006. godine bio je prvak Evrope. Naredne godine je sa juniorskom reprezentacijom osvojio tituli svetskog šampiona.

Nikolić je bio pomoćni trener seniorske reprezentacije u pohodu na srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atini, ali i zlatna odličja sa evropskih prvenstava u Španiji i Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve