Nova vest
Košarka

Sreda, 08.07.2009.

11:43

Evroliga: Partizan u jakoj grupi

Košarkaši Partizana takmičiće se u grupi ’B’ Evrolige sa ekipama Olimpijakosa, Unikahe, Efes Pilsena, Lijetuvos Ritasa i pobednikom kvalifikacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su dobili veoma jake rivale ali prvak Srbije je i prethodne dve sezone imao ozbiljne rivale u prvoj fazi takmičenja ali i prolazio u drugu rundu. Fajnal for Evrolige igraće se u Parizu.

Nova sezona počinje 21. oktobra, posle dva kola kvalifikacija. Poslednji učesnik grupe 'B' biće jedan od sledeća 4 tima: Orlean, Šarlroa, Beneton i Ventspils. Kvalifikacije su na programu od 29. septembra do 9. oktobra.

Grupa ’A’: Regal Barselona, Montepaski Sijena, Cibona Zagreb, Fenerbahče Ulker, Žalgiris Kaunas, Asvel Vilerban
Grupa ’B’: Olimpijakos Pirej, Partizan Beograd, Unikaha Malaga, Efes Pilsen Istanbul, Lijetuvos Ritas, pobednik kvalifikacija
Grupa ’C’: CSKA Moskva, Taukeramika, Makabi Elektra Tel Aviv, Virtus Roma, union Olimpija Ljubljana, pobednik kvalifikacija
Grupa ’D’: Panatinaikos Atina, Real Madrid, Armani Džins Milano, Aseko Prokom, Jimko Moskovska regija, Oldenburg

Pred ceremoniju žreba dodeljene su nagrade najuspešnijima, trener Partizana Duško Vujošević dobio je trofej 'Aleksandar Gomeljski'.

Završni turnir košarkaške Evrolige održaće se sledeće sezone u Parizu, u dvorani Bersi od 7. do 9. maja 2010. godine. Odluka je saopštena na žrebu za Evroligu u Barseloni.

Pariz nema tim u Evroligi, tako da će ovo biti četvrti put u poslednjih pet godina da se "fajnal for" održava na neutralnom terenu.

Kvalifikacije - 1. kolo: Orlean – Šarlroa, Beneton – Ventspils, Alba – Le Man, Marusi – Aris, 2. kolo: Orlean/Šarlroa – Beneton/Ventspils (pobednik ide u Partizanovu grupu), Alba/Le Man – Marusi/Aris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve