Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.07.2009.

23:06

UB09: Ubedljiva pobeda protiv Grka

Muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradskoj areni Grčku sa 81:50 (22:15, 20:8, 24:12, 15:15), u prvoj utakmici Grupe A na Univerzijadi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selekciju Srbije do pobede su predvodili Marko Kešelj sa 15 i Dejan Borovnjak sa 14 poena, dok je Nemanja Bjelica dodao devet, a Nemanja Protić sedam. U selekciji Grčke istakao se Sotiros Manolopulos sa 14 poena.

Košarkaši Srbije su na startu Univerzitetskog turnira ostaviil odličan utisak. Savladali su Grke brzom i inteligentnom igrom, uz jednostavna rešenja kojima su lako probijali odbranu protivnika.

Samo prvih par minuta susreta izabranici Aleksandra Kesara tražili su ključ za "bravu" protivnika, da bi potom nametnuli odgovarajući ritam i stekli značajnu prednost. Naši košarkaši su u potpunosti dominirali, pa su Grci bili bez izgleda da u ovom meču izbore povoljan rezultat.

Pobeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a publiku u Areni na noge je digao Nemanja Milošević efektnim zakucavanjima. Naš tim je jedino u poslednjoj četvrtini zaigrao opuštenije, dozvolivši rivalu da ublaži poraz.

"Ozbiljno smo prišli ovoj utakmici u kojoj je kontakt sa publikom bio od velikog značaja. Zadovoljan sam igrom koju su momci prikazali", izjavio je selektor Kesar.

On je naglasio da će sledeća utakmica u grupi protiv Australije predstavljati mnogo teža.

"Australijanci su mnogo jača ekipa. Igraju brzo i agresivno i zbog toga bih pozvao publiku da dođe i popuni tribine u Areni, kako bismo zajedno došli do pobede", poručio je Kesar istakavši da među favorite za najviši plasman na turniru ubraja selekcije SAD, Rusije i Litvanije.

"Važno je samo da damo maksimum i da prelazimo iz faze u fazu maksImalno motivisani", rekao je Kesar.

Drugu utakmicu u grupi protiv Australije naši košarkaši igraju u subotu 4. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve