Nova vest
Košarka

Sreda, 24.06.2009.

15:46

Veličkoviću dres sa brojem 14

Novica Veličković u sredu je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Reala iz Madrida. Sada već bivši košarkaš Partizana nosiće dres sa brojem 14.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Želim da se zahvalim Realu na poverenju koje su mi ukazali. Počastvovan sam što sam ovde. Svestan sam veličine Real Madrida i spreman sam da igram ovde. Sve što sam želeo posle Partizana je da dalje napredujem i radim sa prvoklasnim trenerom i sve to mogu ovde, zato sam srećan“, rekao je Veličković.

22-godišnji košarkaš iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je dobio trofej za najboljeg mladog igrača i uvršten je u idealnu petorku Evrolige. Veličković je sa Partizanom i ove godine osvojio tri titule u domaćem šampionatu, Kupu Radivoja Koraća i regionalnoj NLB ligi. Mediji su dugo spekulisali o njegovom prelasku u CSKA, ali dolaskom Italijana Etorea Mesine u Real bilo je izvesno gde će nastaviti karijeru.

“On je glavni razlog zbog kojeg sam ovde. Objasnio mi je šta očekuje od menei nada se, kao i ja, da ću uspeti da ispunim sve zahteve i biti uspešan“, rekao je ljubimac navijača Partizana na svojoj prvoj konferenciji u „kraljevskom klubu“.

Španske novinare je zanimao Veličkovićev komentar na izjavu bivšeg košarkaša Reala Aleksandra Đorđevića da Novica u igračkom smislu podseća na Tonija Kukoča.

“Đorđević je jedan od najvećih srpskih igrača svih vremena. Igram slično kao Kukoč, ali moram još dosta da radim da bih bio dobar kao što je bio on. Siguran sam da to mogu u Real Madridu“, rekao je Veličković.

Nekoliko Partizanovih košarkaša već je oblačilo dres Real Madrida, a prvi je bio Dražen Dalipagić (1982-1983). Posle njega za Madriđane je igrao Nikola Lončar (1995-1996), pa Aleksandar Đorđević (1999-2002), Ratko Varda (2006-2007) i Blagota Sekulić (2007-2008), dok je Vlade Divac 2006. bio sportski direktor Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve