Nova vest
Košarka

Petak, 19.06.2009.

16:40

Božiću ugovor, Vitkovac slobodan

Kapiten košarkaša Partizana Petar Božić produžio je ugovor sa klubom, dok je Čedomir Vitkovac dobio dozvolu da pregovara sa drugim klubovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Božić je najiskusniji košarkaš Partizana u koga trener "crno-belih" Duško Vujošević ima veliko poverenje i smatra da je njegov doprinos stabilnosti i homogenosti tima neprocenjiv. Vitkovac je u protekloj sezoni imao malu minutažu u ekipi koja je osvojila sva tri trofeja na domaćem terenu i plasirala se u četvrtfinale Evrolige.

Vitkovac je u razgovoru sa čelnicima "crno-belih" zaključio je da je za njega najbolje da pronađe klub u kome će imati mnogo više prostora da se dokaže.

Vitkovac je u Partizan došao 2007. godine iz Vojvodine, a pre toga je igrao za Crvenu zvezdu i Napredak. Sezonu je završio sa prosekom od tri i po koša u sva tri takmičenja.

Božić je u protekloj sezoni često igrao ključnu ulogu u Partizanovim pobedama pogađajući ključne trojke.

Pre dolaska u Partizan 2004. godine, Božić je igrao za Hemofarm, Radnički i Beobanku. Ove sezone u Evroligi je prosečno postizao 2,4 poena, u Jadranskoj ligi 3,6, a u Superliji 6,6 koševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve