Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.06.2009.

15:26

Mesina napustio CSKA

Italijanski košarkaški trener Etore Mesina posle četiri godine nije više šef stručnog štaba vicešampiona Evrope moskovskog CSKA.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kako je saopšteno u klubu, ekipu će naredne sezone voditi Jevgenij Pašutin, koji je u protekloj sezoni sa Spartakom iz Sankt Peterburga osvojio četvrto mesto u šampionatu Rusije. Odluku o povlačenju Mesina je doneo posle sastanka sa prvim čovekom CSKA Andrejom Vatutinom.

"Zaključio sam da su klubu potrebne promene. Srećan sam zbog Pašutina, koji je dobio veliku šansu da se dokaže. Želim da zahvalim svima iz kluba na četiri predivne godine koje sam proveo u Moskvi. Vatutin je želeo da ostanem u klubu na drugim poslovima, ali nažalost to mi nije odgovaralo", rekao je Mesina.

Italijanski strucnjak je u protekle četiri sezone sa CSKA osvojio dve Evrolige i četiri titule prvaka Rusije, ali je to za klub sa budžetom od oko 50 miliona dolara očigledno bilo nedovoljno.

Pašutin je pre dolaska u Spartak već radio u CSKA, ali nikada kao prvi trener.

"Oduševljen sam zbog časti koja mi je ukazana. San svakog trenera je da vodi ekipu kao što je CSKA i ja želim da se zahvalim Vatutinu na ukazanoj šansi", istakao je Pašutin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve