Nova vest
Košarka

Petak, 29.05.2009.

15:26

Vukoičić još četiri godine u Bosni

Bivši trener FMP Železnika i Hemofarma Vlada Vukoičić potpisao je u petak četvorogodišnji ugovor sa sarajevskom Bosnom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vukoičić tim Bosne vodi od novembra prošle godine. "Vlada Vukoičić je jedno od najzvučnijih trenerskih imena u regionu, ali i šire i ovim ugovorm smo napravi veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo kostur tima, ali i da dovedemo nekoliko pojačanja", rekao je direkor Bosne Admir Bukva.

Prema njegovim rečima, Vukoičić je u Sarajevu srdačno prihvaćen, i vest o potpisivanju ugovora obradovaće sve ljubitelje košarke, jer se radi o vrlo kvalitetnom treneru, koji se pred sarajevskom publikom odlično pokazao i dokazao.

Dogovorom o produžetku saradnje bio je zadovoljan i sam Vukoičić.

"Uprava je pokazala da ima veliko poverenje u mene, i uspeli smo da se dogovorimo o nastavku saradnje. Uveren sam da ćemo ugovor ispoštovati do kraja, kao i da će rezultati biti na obostrano zadovoljstvo", rekao je srpski stručnjak.

Vukoičić je od 1994. do 2003. godine vodio mlađe selekcje FMP-a. Od 2003. do 2005. godine bio je pomoćni trener u prvom timu, a od 2005. do 2008. je radio kao šef stručnog štaba 'pantera'. Nakon toga je vodio Hemofarm i belgijski Ostende.

Kao trener reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju na Univerzijadi 2003. godine, a u sezoni 2005/06 sa FMP-om je osvojio i regionalnu Jadransku ligu. Naredne sezone osvojio je Kup Srbije i stigao do polufinala ULEB kupa.

Sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve