Nova vest
Košarka

Subota, 23.05.2009.

14:42

Makabiju 48.titula, stižu pojačanja

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva osvojili su titulu prvaka Izraela, pobedom nad Makabijem iz Haife sa 85:72 u finalu završnog turnira izraelskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je 48. šampionski pehar za Makabi. Tim Pinija Geršona ovaj put je izbegao debakl poput onog iz prošle sezone, kada im je Hapoel Holon "ukrao" titulu dramatičnom pobedom u finalu i prekinuo 15-godišnju šampionsku seriju Makabija.

Za MVP-a turnira proglašen je Portorikanac Karlos Arojo, strelac 22 poena u finalu.

Rukovodstvo izraelskog giganta već je počelo rekonstrukciju tima za sledeću sezonu, u kojoj će pokušati da vrate Makabi na vrh Evrope.

Prva pojačanja su američki krilni košarkaš Čak Eidson, MVP Evrokupa i najbolji igrač litvanskog Lietuvos Ritasa. U Tel Aviv će se preseliti i nekadašnji bek Crvene zvezde i Cibone Endru Višnjevski, koji stiže iz Spartaka iz Sankt Petersburga, a u planu je i dovođenje još jednog Amerikanca Alana Andersona iz zagrebačke Cibone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve