Nova vest
Košarka

Petak, 15.05.2009.

16:20

Klipin izbor za odbranu zlata

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Slobodan Klipa saopštio je širi spisak od 22 igrača za Evropsko prvenstvo na Rodosu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija će na Rodosu od 16. do 26. jula braniti zlatnu medalju, koju su naše selekcije osvajale na tri prethodna šampionata. Mlada selekcija će učestvovati i na Mediteranskim igrama, od 26. juna do 5. jula u Peskari.

Na spisku su:

plejmejkeri: Dušan Katnić (Mega), Filip Čović (FMP) i Aleksandar Vlahović (Partizan)

bekovi: Stefan Stojačić (Mega), Branko Lazić (FMP), Andreja Milutinović (FMP), Filip Šepa (Crvena zvezda) i Stefan Živanović (FMP)

krila: Aleksandar Mitrović (Mega), Vladimir Lučić (Parizan), Dragan Milosavljević (Napredak), Bogdan Riznić (Partizan) i Uroš Petrović (Hemofarm)

krilni centri: Nikola Marković (FMP), Dušan Cvetković (Mega), Stefan Birčević (Metalac), Stevan Jelovac (Vizura) i Bojan Subotić (FMP)

centri: Nikola Maravić (Mega), Đorđe Gagić (Crvena zvezda), Uroš Luković (FMP) i Duško Bunić (Novi Sad).

Selektor Klipa podsetio je da su se mladi košarkaši Srbije sa tri poslednja šampionata vratili sa zlatniim medaljama i dodao da će to biti velika obaveza za njegove izabranike.

"Pored nastavka trofejnog niza, naš cilj i ove godine biće razvoj igrača koji će u narednim reprezentativnim akcijama biti nosioci igre A tima", rekao je Slobodan Klipa.

Mlada selekcija će početi sa pripremama 25. maja u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve