Nova vest
Košarka

Sreda, 13.05.2009.

19:54

Partizan pobedio Zvezdu za 1-0

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 70:58 u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su u drugoj četvrtini stekli prednost i višak od 6-10 poena održavali su tokom većeg dela meča. Zvezda je najbliža preokretu bila početkom poslednje deonice (53:50), ali tada su propustili nekoliko napada i Rašić i Veličković su trojkama prelomili meč. Najefikasniji kod pobednika bio je Novica Veličković sa 15 poena, a za Zvezdu je Vladimir Štimac ubacio 17. Drugi meč igra se u petak od 18h.

Veličković je iz igre šutirao 5-6, imao je i 7 skokova i 3 asistencije. Štimac je, osim 17 poena (8-19 iz igre), zabeležio i 12 skokova.

Jan Veseli postigao je 12 poena (6-6 iz igre), a Slavko Vraneš i Uroš Tripković po 9. Za 'crveno-bele' Marko Marinović dao je 11 (2-6 iz igre, 4 izg. lopte, 3 sk.), a Tadija Dragičević 10 (4-10 iz igre, 3 sk.).

Slično kao u polufinalnom meču u NLB ligi, oba tima zaigrala su agresivno i odgovorno u odbrani. Zvezda je češće nego inače spuštala loptu u reket, pa su Štimac i Dragićević ubacili po četiri poena. Sa druge strane, Partizan je postigao dve trojke (Veličković i Božić), a Vitkovac je u finišu prve četvrtine ubacio dva bacanja za vođstvo Partizana – 17:16.

Partizan je neuporedivo bolje odigrao drugi period, kombinovanjem zone i ’čoveka’ naterali su Zvezdu na mnogo neorganizovanih napada, pa su ’crveno-beli’ u prvih pet minuta pogodili samo jednu trojku (Marinović o tablu). Sa druge strane, Partizan je predvođen Veselim i Veličkovićem povećavao razliku, a do izražaja je došla i prednost ’crno-belih’ u skoku.

Partizan je sa tri poena Tripkovića, nakon tehničke greške dosuđene Marinoviću, prvi put doneo ’crno-belima’ +9 (33:24). Do kraja poluvremena Zvezda je zahvaljujući trojci Dragićevića i Štimčevom košu uz faul prišla na šest poena zaostatka – 38:32.

Veliki peh zadesio je Crvenu zvezdu početkom treće deonice. Osim već povređenih Mirka Kovača i Lorensa Robertsa, Ovens je praveći faul na Vranešu povredio ahilovu tetivu i nije mogao da pomogne saigračima do kraja meča.

Partizan nije uspevao da prelomi meč, ali ni Zvezda da se potpuno rezultatski vrati u igru, tako se najkraće može opisati treća deonica. ’Crno-beli’ su stvorili i deset poena viška, ali Zvezda je posle pogotka Kešelja i trojke Bakića prišla na -5 – 53:48 posle trideset minuta igre.

Marko Kešelj zaradio je petu ličnu grešku početkom poslednje četvrtine, pa je Zvezda ostala bez još jednog košarkaša.

’Crveno-beli’ su, i pored toga, nastavili sa odličnom igrom u odbrani, pošto Partizan nije dolazio ni u izglednu poziciju da šutne. Ipak, u ofanzivi je Zvezda bila slabija i nije uspela da uhvati priključak.

Partizan je slomio otpor Zvezde trojkama Veličkovića i Rašića za 60:50. Do kraja meča Zvezda nije imala snage za preokret i Partizan je priveo meč kraju bez većih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

4 h

U fokusu

Vidi sve