Nova vest
Košarka

Utorak, 12.05.2009.

14:56

Vujošević: Nijanse na našoj strani

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je pred početak finalne serije Superlige sa Crvenom zvezdom da je prednost njegovog tima u nijansama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević je na konferenciji za novinare ocenio da je Partizan kvalitetniji tim od Crvene zvezde i dodao da izuzetno poštuje ovogodišnje rezultate najvećeg rivala. Trener Partizana je dodao i da će tenzije biti manje, jer serija ne odlučuje o mestu u Evroligi, ali da to ne znači da će nedostajati motivacija. Finalna serija počinje u sredu, mečom čiji domaćin je Partizan.

"Jako poštujem to što je Zvezda uradila ove sezone... To je borben i agresivan tim i zasluženo se plasirao u finale. Jak je protivnik, koji s pravom podgreva svoje ambicije. Međjutim, u savremenom sportu nijanse odlučuju, a nijanse su na našoj strani", rekao je Vujošević.

Finale se igra na tri pobede, a Partizan je sedmostruki uzastopni šampion države. "Crno-beli" su ove sezone osvojili domaći kup i Jadransku ligu, a igrali su i četvrtfinale Evrolige. Trener je rekao da je umor sastavni deo tima i da neće uticati na motivaciju.

"Znate kako, svi imaju motiva i energije dok se ne umore. Ali, taj umor mora da se savlada i prevaziđe. Samo oni koji to uspeju postaju šampioni", rekao je Vujošević, koji je dodao da je zdravstveno stanje tima odlično.

Partizan će imati prednost domaćeg terena, što znači i da prvu utakmicu igra kao domaćin. Kapiten ekipe Petar Božić rekao je da igrači znaju da se nose sa tim pritiskom.

"Postoji pritisak i pozitivna trema. Bilo bi loše da odemo u drugu krajnost, jer to ne bi donelo nikakve rezultate. Pokazali smo ove sezone nekoliko puta da možemo da odigramo kako treba pod pritiskom", rekao je Božić.

Vujošević je na početku konferencije za novinare rekao da je "morao" da reaguje na priču oko bodovanja za Evroligu i kazao je da je osećao moralnu odgovornost da to učini, ali je rekao da više neće govoriti o tome dok traje plej-of.

Utakmica se igra u sredu od 18 sati, a karte su rasprodate.

Više o finalnoj seriji možete da pročitate u našoj temi "Ko će to 16. titule, Partizan ili Crvena zvezda?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve