Nova vest
Košarka

Sreda, 06.05.2009.

12:22

Bartomeu podržava Jadransku ligu

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu ponovio je da podržava Jadransku ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Regionalno takmičenje do sada je dalo odlične rezultate, ocenio je Bartomeu u razgovoru sa srpskim novinarima tokom finalnog turnira Evrolige u Berlinu, ali je i ovaj put ostao zagonetan kada je u pitanju sistem bodovanja.

"Jadranska liga je član Evrolige. Pokazala je da je odlično takmičenje, bazirano na velikom konsenzusu zemalja odakle dolaze klubovi. Jasno je da podržavamo Jadransku ligu", kaže Bartomeu.

O sistemu rangiranja, Bartomeu kaže:

"Sistem rangiranja je ustanovljen još pre nekoliko godina. U sklopu promena, ne samo po regionima, već i u celoj Evropi, verovatno ćemo promeniti sisteme. To je nešto o čemu ćemo razgovarati u budućnosti."

Završni turnir Evrolige u Berlinu najavljen je kao najbolji do sada, a timovi nisu razočarali. Dva sjajna polufinala i spektakularno finale dovoljni da Bartomeu ne skida osmeh sa lica neposredno po završetku takmičenja, u trenutku kada su Željko Obradović i košarkaši Panatinaikosa slavili titulu prvaka Evrope.

"Fajnal-for u Berlinu je jedan od najboljih do sada, uz sjajnu organizaciju. Hvala domaćinu, igračima, volonterima, trenerima, sudijama... Ne samo utakmice, već i celokupan turnir je bio na sjajnom nivou, evropska košarka u najboljem izdanju."

Čelnici Evrolige još ne znaju gde će biti odigran sledeći fajnal-for.

"Nismo još odlučili. Narednih nedelja ćemo odlučiti. Ima mnogo kandidata, ali ne možemo još o imenima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve