Nova vest
Košarka

Utorak, 28.04.2009.

21:53

Pešić: "Kreće se ispočetka"

Iako se već najavljuje finale Partizana i Crvene zvezde u Superligi, trener "crveno-belih" Svetislav Pešić kaže da su takve prognoze neozbiljne.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crvena zvezda se u polufnalu sastaje sa ekipom FMP-a. Prvi susret na programu je u petak, a u drugom polufinalu igraće sedmostruki uzastopni šampion Srbije, Partizan, i vršački Hemofarm.

"Karakteristično za nas, sve unapred znamo. Onda ne bi trebalo ni da se igra polufinale, nama je jasno da u plej-ofu sve kreće ispočetka. Naša namera je da pobedimo u prvoj utakmici kod kuće, mada sam siguran da se FMP s tim ne slaže. Ako me pitate da li ima favorita, rekao bih da ima, ali niko ne može da prognozira šta će se desiti u polufinalu", rekao je Pešić.

Trener "crveno-belih" smatra da sistem naizmeničnog domaćinstva odgovara timu koji ima prednost domaćeg terena.

"Mislim da je to sistem u kojem se najmanje može pogrešiti u regularnosti. Odgovara ekipama koje su stekle prednost, tako da je za plej-of bolje da se igra na ovaj način. Putovanja nisu problem, pošto su sve četiri ekipe u krugu od 50 kilometara", izjavio je Pešić.

Navijači Crvene zvezde čekaju titulu još od 1998. godine. Poslednjih sedam godina titulu je osvajao Partizan.

"Nisam protiv Jadranske lige, ali jesam za srpsku ligu. Ne bi trebalo da govorimo o bodovima i Evroligi, već da se potrudimo da ispravimo ogromnu grešku i dokažemo navijačima da ova liga još ima značaj. Možda je to dobra polazna osnova da naredne sezone napravimo uređenu ligu", kaže Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve