Nova vest
Košarka

Petak, 24.04.2009.

18:27

Kingsi otpustili stručni štab

Sakramento Kingsi otpustli su trenera Kenija Neta i njegova četiri saradnika u četvrtak, jer je klub postavio novi najgori plasman u istoriji.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Nekada model stabilnosti iz ere trenera Rika Adelmana, kada su osam sezona u nizu igrali u plej ofu, sada će, po četvrti put, od odlaska Adelmana 2006. godine tražiti novog trenera. Rik Adelman je tada dobio otkaz od braće Maluf. Net je bio dugogodišnji asistent Džerija Slouna i Majka Brauna, a na mestu trenera Kingsa zamenio je Redžija Teusa u decembru 2008. godine.

Od tada je učinak tima bio 17 – 65.

On i nije bio dugoročno rešenje na trenerskoj poziciji, jer su vlasnici najavili da mu neće obnoviti ugovor na kraju sezone. Otpušteni su i asistenti Reks Kalamian, Džejson Hem, Rendi Braun i Baba Baridž. Pošteđen je jedino Šarif Abdul Rahim koji ima jednogodišnji ugovor kao asistent trenera.

Naredni trener će naslediti slab tim, ali Sakramento ima sjajnu priliku da na draftu dobije priliku da bira prvog pika.

Do početka sezone 2007-08 Kingsi su 354 puta za redom imali rasprodate tribine. Protekle sezone poluprazna Arko Arena bila je tiha.

Ove godine imali su najmanju prosečnu gledanost od svih timova u NBA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve