Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.04.2009.

13:18

EL: Veličković najbolji mladi igrač

Krilni centar Partizana Novica Veličković proglašen je za najboljeg mladog igrača Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veličković igra još jednu odličnu sezonu u kojoj je sa "crno-belima" ponovo došao na korak od završnog turnira Evrolige, a posebno dobre igre pružao je tokom Top 16 faze u februaru, kada je proglašen za MVP-a meseca.

Sezonu u Evroligi završio je kao najbolji strelac Partizana, sa 11.5 poena po utakmici i drugi skakač tima, sa 5.1 skokova po meču, a završio je i pri vrhu timske liste po broju asistencija, ukradenih lopti i blokada.

Trofej "Zvezda u usponu" dodeljuje se na osnovu glasova trenera učesnika Evrolige najboljem mladom igraču (do 22 godine). Ovogodišnje glasanje bilo je jedno od najneizvesnijih od kako je nagrada ustanovljena pre 5 godina, prenosi zvanični sajt Evrolige, a drugo mesto podelili su krilni centar Barselone Ersan Iljasova i bek Real Madrida Serhio Ljulj.

Četvrto mesto zauzeo je Milenko Tepić, dok su peto mesto podelili još jedan član Partizana Jan Veseli i Emir Preldžić iz Fenerbahčea.

Među prethodnim dobitnicima ove nagrade su Danilo Galinari (Armani Džins, 2008), Rudi Fernandez (Huventud, 2007), Andrea Barnjani (Beneton, 2006) i Erazem Lorbek (Klimamio, 2005).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve