Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.04.2009.

09:42

Ruso startovao pobedom

Srpski trener Darko Ruso zabeležio je prvu pobedu na klupi ekipe Igokea Partizan iz Aleksandrovca kod Banjaluke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utakmici petog kola "Lige 8" prvenstva BiH, Partizan Igokea je pobedila Leotar iz Trebinja sa 71:54. Ruso (47) je Igokeu preuzeo posle ostavke Dragana Bajića nakon poraza u četvrtom kolu od Slobode Dite u Tuzli sa 83:94, iako je imao seriju od 22 pobede u 23 utakmice.

"Volim klub i smatram da je ovo najbolje što sam mogao da učinim jer Igokea ne sme da prokocka šansu za plasman u Jadransku NLB ligu", izjavio je tada Bajić medijima u BiH.

Sarajevska Bosna je plasmanom u Jadranskoj ligi obezbedila Bosni i Hercegovini još jedno mesto u tom takmičenju, a koji će to klub biti zavisi od ishoda "Lige 8" prvenstva BiH.

Posle pet kola, vode Bosna, Široki i Igokea sa po četiri pobede i jednim porazom.

Darko Ruso je trenersku karijeru počeo 1995. u Beobanci, 2000-te je vodio Partizan, 2002. sezonu je počeo u Hemofarmu, a završio u podgoričkoj Budućnosti. Potom je radio u Grčkoj, gde je vodio Apolon Patras i atinski Marusi.

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je 1997. bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Australiji, a kao pomoćnik Željka Obradovića radio je sa najboljom selekcijom SCG od 1998. do 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve