Nova vest
Košarka

Petak, 10.04.2009.

23:18

SLS: Pobede Hemofarma i Metalca

Košarkaši Hemofarma i Metalca zabeležili su pobede u prvom kolu Svislajon Super lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Hemofarm je u prvom kolu grupe B savladao prvaka nacionalne lige, Lajons, sa 80:73 (27:11, 13:21, 22:18, 18:13), dok je Metalac u prvom kolu Grupe A bio bolji od Vojvodine posle produžetka rezultatom 93:79 (18:18, 32:21, 12:18, 13:18, 18:4). Meč između Metalca i Vojvodine obeležilo je i nekoliko incidenata.

Hemofarm je u prvoj četvrtini pokazao da poštuje gradskog rivala što je "farmaceute" dovelo do razlike koja je garantovala ležerniji pristup igri u trećoj i četvtoj četvrtini.

U poslednjem delu utakmice Hemofarm je ponovo "dodao gas" i lako došao do zaslužene pobede nad Lajonsima.

Najefikasniji u Hemofarmu bili su Bojan Krstović i Nebojša Joksimović sa po 15, dok je Milivoje Božović postigao 14 poena, uz 8 skokova.

U Lajonsima Saša Ocokoljić je postigao 15 poena, a Branko Jorović 13, uz pet skokova.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je posle utakmice da je raspored utakmica gust, a tempo "ubitačan", jer već u nedelju igraju protiv Crvene Zvezde.

"Večeras igrači koji su ulazili sa klupe, nisu opravdali poverenje, pa je startna petorka imala veću minutažu od planirane. Nema mnogo vremena za analizu, očekuje nas Zvezda. Imaćemo jedan trening sutra, ritam igranja je surov, ali šta je - tu je", rekao je Karadžić.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović rekao je da je prva četvrtina odredila tok utakmice i da se njegova ekipa dobro držala protiv kvalitetnijeg Hemofarma.

"Nas u ponedeljak očekuje Borac, protiv kojeg ćemo tražiti šansu za petu poziciju. Hemofarm je ipak kvalitetnija ekipa, protiv koje ni ekstremna motivacija, ni ozbiljniji pristup nisu dovoljni", rekao je Mijatović.

Hemofarm: Pavković 2, Despotović, Joksimović 15, Božović 14, Marković 6, Savović 10, Krstović 15, Petrović, Borisov 2, Marjanović 5, Bader 5, Vukosavljević 6;
Lajonsi: Popović 4, Vlašković 6, Vajt 4, Marković 7, Jorović 13, Ocokoljić 15, Mirković 3, Mijatović, Marjanović 2, Kovačević, Knežević 9, Jevdić;

Metalac savladao Vojvodinu posle produžetka

Košarkaši Metalca su na startu Superlige Srbije pobedili Vojvodinu, posle produžetka od pet minuta sa 93:79 (18:18, 32:21, 12:18, 13:18, 18:4).

Oko 2.000 gledalaca uživalo je u dobroj igri oba tima, a u dramatičnom finišu regularnog dela susreta grešile su obe ekipe, nisu korišćena ni slobodna bacanja, pa je rasplet došao posle gotovo neverovatnih 18:4 za Valjevce u dodatnih pet minuta igre.

Ono što su Marko Ljubojević i Jovan Teodosić započeli u prvom poluvremenu, nastavio je Zlatko Bolić u nastavku susreta kada je "trojakama" potopio Novosađane. U tom delu je i kapiten domaćih Teodosić ponovo bio lider ekipe.

Kod Vojvodine najbolji utisak ostavio je bek Maksim Kovačević, sin nekadašnjeg valjevskog legendarnog igrača Zorana Kovačevića, koji je jedini bio hrabar i motivisan da pruži još jednu odličnu partiju na terenu na kojem je započeo karijeru.

Do neizvesnosti u regularnom delu susreta došlo je zbog toga što su centri Metalca Radomir Marojević i Stefan Birčević, koji je uz to ozbiljnije povredio skočni zglob, bili opterećeni penalima, pa su sedeli na klupi.

Vojvodina je znala da kazni gubitak ritma u igri Metalca koji je dugo imao i više od deset poena razlike, ali su Novosađani u finišu preuzeli vođstvo da bi se posle penal završnice ušlo u produžetak od pet minuta.

Susret je u dva navrata bio na granici ozbiljnijih incidenata – najpre su se u prvom poluvremenu nekorektrno poneli saradnici trenera gostiju Vlade Đurovića - Kovačević i Rađen, koji su psovali trenera domaćih Aleksandra Icića, na šta im on nije ostao dužan.

U drugom poluvremenu, posle oštrog duela pod košem, tuču Radomira Marojevića iz Metalca i Gorana Bajića iz Vojvodine sprečili su igrači obe ekipe, a publika je na teren bacala novčiće, rolne papira i prazne plastične bočice od bezalkoholnih napitaka.

Susret je obezbeđivala policija jer je utakmicu u Valjevu pratila i grupa navijača novosadske "Firme", koji su samo u trenucima kada je Vojvodina uspevala da preokrene rezultat, provocirali navijače Metalca koji im nisu ostajali dužni.

Najefikasniji u Metalcu bili su Jovan Teodosić sa 21, Zlatko Bolić sa 18, Marko Ljubojević s 13 i Stefan Atanacković sa 12 poena.

Kod Vojvodine, Maksim Kovačević je ubacio 17 poena, po 11 su dodali Slobodan Ljubotina i Jovo Stanojević, a po 10 Goran Bajić, Marko Šutalo i Čeron Fišer.

Zlatko Bolić je na pres konferenciji rekao da je Metalac morao da igra sa "120 odsto svojih mogućnosti" da bi pobedio Vojvodinu, dok se Vlada Đurović požalio na to kako je "teško motivisati ekipu koja je ispala iz Jadranske lige i pritom osam utakmica izgubila sa jednim poenom, za jednu loptu".

Metalac: Tanasković 4, Đukanović, Teodosić 21, Ljubojević 13, Bolić 18, Frimen 7, Atanacković 12, Marojević 3, Mićević 6, Birčević 9, Gagović.
Vojvodina: Popović, Martinić 8, Ljubotina 11, Stanojević 11, Borovnjak, Bajić 10, Jovanović, Šutalo 10, Peković, Kovačević 17, Fišer 10, Habus 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve