Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.04.2009.

20:04

Hemofarm osvojio devetu titulu

Košarkašice Hemofarma osvojile su titulu prvaka Srbije pošto su u trećoj utakmici finala u Vršcu pobedile Partizan 68:56.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vrščanke su tako u finalnoj seriji trijumfovale sa maksimalnih 3-0 u pobedama. Hemofarmu je to deveta titula u klupskoj istoriji, a ove sezone izabranice Marine Maljković već su osvojile i Kup, takođe deveti u istoriji. Kapiten ekipe Biljana Stanković bila je najefikasnija u pobedničkom sastavu sa 22 poena. Sa druge strane, Biljana Stjepanović postigla je 17, a Jelena Dabović 13 poena.

Ekipa Marine Maljković dominirala je tokom sva tri meča finalne serije i prema očekivanjima je odbranila titulu.

U trećoj utakmici košarkašice Partizana dobro su se držale samo u prvih deset minuta. Ipak, u nastavku meča Hemofarm je pojačao i rutisnki je odradio posao do kraja.

Hemofarm - Partizan 68:56

Hemofarm: Radočaj 2, Butulija 11, Rizvić, Dojčisnović 8, Tihomirova 3, Stanković 22, Vučković 2, Kovačević 8, Šaponjić, Ostojić 2, Mitov 9, Vukičević 1.
Partizan: Tomašević 2, Beronja 2, Stjepanović, Bučevac 10, Petrović, Grbić, Dangubić 12, B. Stjepanović 17, Janković 4, Terzić 2, Kovačević, Radić 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve