Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2009.

15:40

Bolić: "Ja sam kao staro vino"

Košarkaš novosadskog Radničkog Zlatko Bolić najbolji je strelac nedavno završene Svislajon lige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolić je na svečanosti u Kući košarke, prilikom dodele priznanja igračima koji su obeležili prošlu sezonu, istakao da će nastaviti da igra, ali da ne može da zna koliko će njegova karijera trajati. "Završio sam sezonu kao najbolji strelac lige, što je zasluga celog tima. Mene stalno pitaju kako izdržavam i kako tako dobro igram, ali ja sam kao vino, što sam stariji, to sam bolji", rekao je Bolić.

Nekadašnji bek Vojvodine i Crvene zvezde pretekao je ove godine legendarnog Radivoja Koraća na osmom mestu večne liste strelaca, a do tog rekorda došao je na kraju sezone.

"Iskreno, nisam do pre mesec i po dana ni znao da sam blizu bilo kakvog rekorda, ali mi je onda statističar Saveza rekao da imam šansu da udjem među 10. Nisam želeo da se opterećujem time, ali sam imao motiv. Ima još rekorda koji treba da se obore", rekao je tridesetpetogodišnji Bolić.

"Posle toga su mi mnogi tražili dres, ali sam odoleo. Da igram u bogatijem klubu, dao bih dres, ali moram da pazim sada. Teška je situacija", rekao je uz osmeh prvi strelac Svislajon lige.

Rođeni Novosađanin ne samo da je najbolji strelac lige, već je i igrač sa koji je najviše vremena proveo u igri, pošto je u proseku na svakoj utakmici na parketu proveo prosečno 36,2 minuta.

"Moram da priznam da stvarno nije lako. Teško je boriti se sa mlađima toliko minuta. U nekoliko navrata sam molio trenera da ne igram toliko, ali tim je to zahtevao", rekao je Bolić.

Kada igrač ima 35 godina i najbolji je strelac lige, to ljubitelje košarke uvek podseti na legendarnog Mijajla Grušanovića, koji je godinama bio najbolji strelac lige, iako daleko najstariji.

"Dostići Grušanovića zaista je teško. Znam da on i dalje igra, ali mislim da to nije neka ozbiljna košarka sada. On je u našoj ligi do neke 40. godine igrao košarku na veoma visokom nivou. Što se mene tiče, sada samo želim da me zaobiđu povrede. Rezultati iz ove sezone i igranje sa mlađima uvek su motiv više, ali videćemo koliko će sve to trajati", istakao je Bolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve