Nova vest
Košarka

Utorak, 24.03.2009.

22:38

Gurović: "Sutra bih došao u Zvezdu"

Košarkaš turskog Galatasaraja Milan Gurović kaže za "Novosti" da bi voleo da igračku karijeru završi u Crvenoj zvezdi.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Zašto da ne? Sutra bih došao u Zvezdu! Samo, Pešić u timu ima mlade i perspektivne igrače i verovatno ne bi želeo da ih guši. Moj stav je poznat: Zvezda je život, ostalo su sitnice", kaže Gurović i dodaje da je razgovarao sa trenerom Zvezde, ali ne o povratku u 'crveno-beli' dres.

Iskusni krilni igrač ne zna da li mu je tekuća sezona i poslednja, ne želi ništa da obećava.

"Svake godine mislim da je poslednja, a onda stignu ponude iz inostranstva. Bilo bi glupo reći da završavam karijeru, videću na kraju sezone. Sve teže mi padaju napori, polako posustajem, ali izdržaću još dva-tri meseca. Znate mene, nikad se ne štedim", dodaje 33-godišnji Gurović, kome društvo u Galatasraju pravi Dejan Milojević.

Nekadašnji ljubimac Delija kaže da prati dešavanja u Zvezdi i da je zadovoljan.

"Mislim da Vučićević, Drakulić i Opačić vode klub u dobrom pravcu, doveli su vrhunskog trenera, ali ništa ne može preko noći. Navijači ne bi trebalo da zvižde tim momcima, klub je bio pred gašenjem, a za vrhunski rezultat potreban je kontinuitet od tri-četiri godine. Naravno, potpuno razumem Zvezdine navijače koji deset godina čekaju titulu".

"Svaka čast Vujoševiću i Grobarima"

Gurović kaže da u sadašnjem timu 'crveno-belih' vidi kvalitet, ali ne i želju.

"Imaju talenta, ali mi se čini da nemaju baš jaku volju. Nedostaje im ono pozitivno ludilo, nekako im je sve ravno. Svima, osim Štimcu. Njemu svaka čast".

Gurović je potom odao priznanje Partizanu na uspesima u Evroligi.

"Svaka čast Duletu Vujoševiću i 'grobarima'. Velika je stvar boriti se ravnopravno sa ekipama kao što su Panatinaikos i CSKA, koje imaju 20 puta veće budžete. Ipak, mislim da će na fajnal-for proći CSKA, a prevagnuće hiljadu stvari. Voleo bih da i Zvezda jednog dana može da se nosi sa evroligaškim velikanima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve