Nova vest
Košarka

Utorak, 24.03.2009.

21:44

Božić za B92: "Loša prva četvrtina"

Kapiten Partizana Petar Božić kaže za B92 da je stegnuto odigrana prva četvrtina bila presudna za poraz od CSKA u prvom meču četvrtfinalne serije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Stegnuto smo odigrali utakmicu, pogotovo prvu četvrtinu. Utakmica je bila jako teška i tvrda, igrale su se jake odbrane i bio je mali broj poena. Malo smo sagoreli u želji za trijumfom, ali nemamo vremena da tugujemo jer nas čeka novi meč za dva dana. Treba da za kratko vreme ispravimo greške i da dosta opuštenije, naročito u fazi napada, uđemo u utakmicu".

"Prava analiza meča doći će tek sutra, s obzirom da su nam misli dosta uzburkane. Ipak, ono što je sigurno je da u napadu moramo da igramo kreativnije i sa više ideje i slobode, na tome primarno moramo da radimo pred sledeći meč. U odbrani takođe treba da ispravimo neke greške koje su postojale, mada smo u defanzivi generalno bili dobri i čvrsti", izjavio je Božić za B92.

Trener Partizana Duško Vujošević sličnog je mišljenja kao i Božić:

"Odigrali smo vrlo loše u prvoj četvrtini, verovatno su igrači bili previše uplašeni i zato su igrali mnogo lošije od CSKA. U ostatku meča bili smo ravnopravni, ali treba igrati 40, a ne 30 minuta. CSKA je igrao vrlo agresivno u odbrani, to je ekipa sa mnogo dobrih i iskusnih košarkaša. Trebalo je bolje da odigramo".



Etore Mesina, trener CSKA, smatra da je njegova ekipa zaslužila pobedu.

"Moji igrači zaslužuju pohvale za ovo što su danas uradili. Šutirali smo užasno, ali smo uprkos tome uspeli da slavimo iako bi neki drugi tim možda izgubio. Stvarali smo 'otvorene' šuteve i kontrolisali smo meč iako Partizan nije odustajao i borio se do poslednjeg minuta. Ne znam kako da objasnim naš loš procenta šuta, verovatno su igrači bili nervozni i opterećeni rezultatskim značajem meča", izjavio je italijanski stručnjak.

Drugi meč serije igra se u četvrtak (18.15h) u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve