Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.03.2009.

15:26

Vujošević: "Nema velikog optimizma"

Trener košarkaša Partizana DuškoVujošević rekao je da njegova ekipa nema razloga za optimizam pred početak serije sa moskovskim CSKA u četvrtfinalu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević je ptritom istakao i da ima puno poverenje u svoj tim. Četvrtfinale se igra na tri pobede, a prva utakmica na programu je u utorak, 24. marta u Moskvi. U glavnom gradu Rusije se potom igra još jedna utakmica, a onda se serija seli u Beograd gde se igraju 3, kao i 4. meč, ukoliko to bude bilo potrebno. Mogući 5. meč igra se opet u Moskvi.

"CSKA je među dva-tri najbolja evropska tima i nemamo preterano razloga za optimizam. Ne bi bilo lepo imati preterana očekivanja. Ja, međutim, imam ogromno poverenje u ove momke. Pokazali smo ove sezone da možemo da pobedimo i jače protivnike, ali to sada ne treba očekivati", rekao je trener Vujošević pred put u Moskvu.

"To što smo ovde izgubili u poslednjim sekundama i dobili ih tamo sigurno povećava njihov stepen mobilisanosti. Mogu samo da obećam da ćemo odigrati koliko možemo. Već smo ostvarili ogroman uspeh i ne tražimo nikakav alibi. Potrudićemo se da se u Beogradu igraju dve utakmice", rekao je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da se ekipa psihološki sprema sa namerom da pobedi u seriji rezultatom 3:0.

"Tako se spremamo, ali tražimo realna očekivanja od javnosti.Problem u Moskvi biće nam kako da spustimo tenziju, jer od prevelike želje igrači mogu da se zatvore", rekao je Vujošević.

Partizan je u Srbiji postao pravi sportski košarkaški hit, jer je do osam najboljih timova u Evropi došao u sezoni pred čiji početak mu je gotovo jednoglasno predviđan učinak od samo dve pobede u Evroligi.

Karte za meč u Areni rasprodate su u roku od dva sata, a igrači Partizana stalno su prisutni u medijima. Kapiten Petar Božić istakao je, međutim, da je ekipa trenutno imuna na tu vrstu pritiska i da čvrsto stoji na zemlji.

"U klubu nikome nije dozvoljeno da poleti. To je nešto na čemu svi insistiraju, počev od Duleta. Čvrsto stojimo na zemlji i svesni smo svojih kvaliteta", rekao je Božić.

Kapiten je istakao i da igači sa nesrpljenjem očekuju predstojeće duele sa CSKA.

Partizan kreće u Moskvu u ponedeljak u 13 sati, a utakmica se igra u utorak od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve