Nova vest
Košarka

Utorak, 10.03.2009.

19:18

EK: Debakl Zvezde u Pioniru za kraj

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Pioniru od ukrajinskog Azovmaša 95:72, u poslednjem, šestom kolu druge faze Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Svetislava Pešića je tako takmičenje završila na poslednjem mestu K grupe sa skorom 1-5. Na završni turnir u Torino iz ove grupe će španska Pamesa i vršački Hemofarm. U drugoj utakmici grupe Hemofarm je u Vršcu savladao Pamesu 66:62, i tako obezbedio plasman na F8.

Ukrajinska ekipa igrala je u Pioniru sa mnogo više motiva, ali to nikako nije izgovor sa katastrofalno izdanje Zvezde. U domaćem sastavu nije bilo Marka Marinovića koji je obnovio povredu lista, i njegovo odsustvo ponovo se osetilo. Takođe, nije igrao ni Vladimir Štimac koji je u poslednje vreme jedan od najboljih u Zvezdi.

Elmedin Kikanović bio je jedini iole raspoloženi igrač u Zvezdi sa 19 poena. Boris Bakić postigao je 14, a Tadija Dragićević 10. Sa druge strane Serapinas je bio najefikasniji sa 22 poena. Ričard Guin postigao je 18, Hasan Rizvić 16, a Dižon Tompson 14.

Ukrajinci su do ubedljive pbede došli zahvaljujući mnogo boljem šutu za tri poena. Ekipa Rimasa Girskisa pogodila je 14 trojki iz 30 pokušaja, dok je Zvezda ubacila samo pet dalekometnih šuteva iz 25 pokušaja.

U prvom poluvremenu Zvezda se dobro držala, iako su gosti i u tom periodu konstantno vodili. Prva deonica završena je sa četiri poena prednosti za Azovmaš (20:16), a sredinom druge "crveno-beli" su uspeli i da povedu. Ipak, fantastičan šut za tri poena Guina u tom periodu vratio je Azovmaš u vođstvo i na poluvremenu je bilo 40:35 za goste.

U drugom delu igra Zvezde potpuno se raspala, i razlika u korist Ukrajinaca počela je da se povećava, da bi krajem 38. minuta dostigla najviših plus 28 (93:65).

Zvezdi nakon ovog poraza za vikend dočekuje Zagreb u odlučujućem meču za plasman na završni turnir NLB lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve