Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.03.2009.

16:24

EL: Lotomatika - Partizan (20h)

Košarkaši Partizana sastaće se u sredu (20h) u Rimu sa Lotomatikom u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su i dalje u trci za prvo mesto u Grupi G. Trener Duško Vujošević je izjavio da će njegov tim dati sve od sebe da drugu fazu Evrolige završi pobedom. "Putujemo u Rim, a razmišljamo i o utakmicama sa ekipom CSKA (u četvrtfinalu). Siguran sam da će i Lotomatika imati motiva da takmičenje u Top 16 fazi završi pobedom."

U drugoj utakmici grupe vodeći Panatinaikos dočekuje špansku Unikahu. Ukoliko Grci izgube, a Partizan pobedi u Rimu, "crno-beli" će biti prvi u grupi i igraće sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe H Montepaskijem. Ako Partizan ostane na drugom mestu, u četvrtfinalu će igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope CSKA iz Moskve. Prvoplasirane ekipe iz grupa Top 16 faze imaće prednost domaćeg terena, a četvrtfinale se igra na tri dobijene utakmice.

"Ne verujem da Unikaha može da pobedi Panatinaikos, ali ni u želju grčke ekipe da bilo šta prepušta slučaju. Pri tom, Sijena će biti oslabljena jer zbog povrede neće igrati njihov najbolji igrač Kšištof Lavrinovič. Velika je stvar kada petu utakmicu igrate na domaćem terenu", smatra Vujošević.

Partizan je prošlog četvrtka u Beogradskoj areni igrao protiv Panatinaikosa, kada je oboren rekord Evrolige po broju gledalaca na jednom meču najelitnijeg evropskog takmičenja (22.567), a trener Partizana rekao je da bi želeo da njegova ekipa u duelima sa CSKA igra u Areni.

"Ja bih voleo da se igra u Areni, ali za tako nešto bi danas morala da se donese odluka. U Pioniru smo danas trenirali na 15 stepeni. Verujem da bi navijači Partizana ispunili halu od 30-35.000 mesta. Međutim, organizacija bi morala da bude bolja, da se ne dogodi da ispred hale ostanu navijači sa kartama."

Vujošević smatra da "pojedinim ljudima" smeta što je Partizan igrao u Areni.

"Imam utisak da postoje ljudi kojima nije drago što smo igrali u prepunoj Areni. Da li je u pitanju žal što nije neki drugi klub ili nešto drugo... Siguran sam da im smeta i ja im se izvinjavam, ali mi to radimo da bismo preživeli, a za to su potrebni uspesi u kontinuitetu."

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu u Rimu i uz poraz Panatinaikosa tako izbori prvo mesto u grupi.

"Izborili smo plasman u četvrtfinale, ali svuda igramo na pobedu jer možemo i do prvog mesta u grupi, što bi nam omogućilo meč više na domaćem terenu. Igraćemo maksimalno motivisano i rasterećeno", rekao je Božić, a zatim se osvrnuo na mogućnost da se Partizan za četvrtfinalne mečeve vrati u Arenu.

"Zbog velikog interesovanja navijača Arena je dobro rešenje, ali ja sam emotivno vezan za Pionir. Verujem da će klub doneti najbolje rešenje", dodao je Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve