Nova vest
Košarka

Utorak, 24.02.2009.

21:15

Hemofarm na korak od F8

Košarkaši Hemofarma pobedili su Crvenu zvezdu u Pioniru 91:65, u četvrtom kolu grupe K u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Stevana Karadžića treći put ove sezone ubedljivo je savladala Zvezdu, i tako se sasvim približila plasmanu na finalni turnir u Torinu. Vrščani sada imaju skor od tri pobede i jednog poraza, i do kraja će se sa Azovmašom boriti za plasman na F8. Sa druge strane, Zvezda je ovim porazom izgubila sve šanse za isti cilj, i prostaje joj borba u NLB ligi gde će već za vikend i četvrti put ove sezone igrati sa Hemofarmom.

Najefikasniji u sastavu Hemofarma bili su Stefan Marković i Bojan Krstović sa po 15 poena, Boban Marijanović ubacio je 14, a Milivoje Božović 11 poena. U ekipi Svetislava Pešića Vladimir Štimac postigao je 18, Elmedin Kikanović 15, a Andre Ovens 11 poena.

Domaćin je protiv Hemofarma imao vođstvo samo u prvom minutu kada je Štimac pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Gosti iz Vršca preuzeli su kontrolu nad mečom već sredinom prve deonice (prva dvocifrena prednost) i pobeda gostiju do kraja nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Ekipa Stevana Kradažića u prvom delu meča sjajno je šutirala trojke, ali je i pored toga igrala raznovrsno, pa su najefikasniji na poluvremenu bili plej Stefan Marković i centar Boban Marijanović sa po devt poena.

Sa druge strane, u sastavu ’crveno-belih’ prvom poluvremenu jedino je Štimac igrao na nivou. U 14. minutu Vrščani su vodili 44:15, a od 15 poena Zvezde Štimac je ubacio deset. Domaćin je do poluvremena uspeo da smanji sa minus 29 na minus 23.

Na startu drugog dela Zvezda je postigla šest poena u nizu (51:34), ali ekipa Hemofarma je ipak dovoljno iskusna da ne dozvoli veliki preokret. Krajem treće deonice trener Zvezde je u igru ubacio juniora Nemanju Nedovića i tako praktično već tada odustao od pokušaja preokreta. Do kraja meča Hemofarm je bez problema održavao prednost iznad 20 poena, i tako je i završan meč.

Crvena zvezda - Hemofarm 65:91

Zvezda: Kešelj, Roberts, Kikanović 15, Kovač, Marinović, Nedović 6, Stević 4, Dragićević 7, Ovens 11, Štimac 18, Bakić, Bjelica 4.
Hemofarm: Pavković 9, Despotović, Joksimović 8, Božović 11, Marković 15, Savović, Krstović 15, Mačvan 11, Petrović 2, Borisov, Marjanović 14, Bader 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve