Nova vest
Košarka

Petak, 20.02.2009.

16:23

Ivković: NLB-ligaši daleko odmakli

Selektor Srbije Dušan Ivković izjavio je da je Kup Radivoja Koraća još jednom pokazao veliku razliku između srpskih timova iz NLB lige i onih iz Svislajon lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ocenjujući odnos snaga u četvrtfinalnim mečevima, koji su doneli samo jedan duel dva NLB ligaša (Partizan – Vojvodina), Ivković je izjavio da je "bilo dosta sličnih utakmica u kojima nije bilo iznenađena, što je ranije bila karakteristika ovog takmičenja".

"Razlika u kvalitetu ekipa koje igraju u NLB i domaćoj ligi je evidentna", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Nišu i pohvalio visoku motivisanost igrača čačanskog Borca i Metalca iz Valjeva, koji su namučili favorizovane timove Hemofarma i Crvene zvezde.

"Bilo je više interesentnih igrača koji su skrenuli pažnju na sebe u tim utakmicama i mi ćemo ih ubuduće pratiti", napomenuo je selektor.

Ivković je izjavio da reprezentaciju Srbije očekuje veoma delikatan posao na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u Poljskoj. Reprezentacija u Poljsku putuje 5. deptembra, a jedan od ciljeva na EP biće plasman na Svetsko prvenstvo, istakao je Ivković.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Predrag Bojić ocenio je da je turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu organizaovan na očekivano viskom nivou i izrazio uverenje da će u završnici takmičenja biti prikazana košarka za pamćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve