Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.02.2009.

22:04

EL: Pobede Olimpijakosa i Barselone

Košarkaši Olimpijakosa, Barselone i Armani Džinsa zabeležili su pobede u mečevima drugog kola Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U derbiju večeri Olimpijakos je u okviru grupe E u Pireju savladao špansku Tau Keramiku 73:70, a važnu pobedu u istoj grupi ostvario je italijanski Armani na gostovanju poljskom Prokomu – 62:60. Najmanje uzbuđenje bilo je u Kataloniji gde je Barsa slavila protiv izraelskog Makabija (85:65), u grupi F. Pobedu je ostvario i real koji je bio bolji od Albe u Berlinu 87:84.

Ekipa Panajotisa Janakisa poražena je u prvom kolu u Milanu od Armanija, i jednostavno je morala da pobedi odličnu Tau Keramiku. Španci su imali prednost tokom prvog poluvremena, ali je Olimpijakos odličnom odbranom u drugom delu preokrenuo i na kraju zasluženo slavio.

Najzaslužniji za trijumf grčke ekipe bili su Grir, Burusis i Halperin. Lin Grir je meč završio sa 21 poenom, Joanis Burusis ubacio je 15 uz deset skokova, a Izraelac Jotam Halperin 10. Zoran Erceg, Miloš Teodosić i Igor Milošević nisu ulazili u igru.

Sa druge strane, najefikasniji u sastavu Tau Keramike, ali i na celom meču bio je ponovo sjajni Igor Rakočević sa 23 poena. Ipak, nekadašnji kapiten Crvene zvezde nije imao dovoljno dobru podršku ostatka ekipe. Mirza Teletović je postigao 14 poena, ali sve u prvom delu, a Pit Mikel 11.

Na čelu tabele u grupi E posle dva kola iznenađujuće vodi italijanski Armani, koji je nakon startnog trijumfa nad Olimpijakosom, savladao i Prokom u poljskoj. Italijane je do pobede predvodio Prajs Holis sa 19 poena, dok je Dejvid Hokins ubacio 16.

U domaćem sastavu Dejvid Logan je postigao 16 poena, Roni Barel je dodao 11 uz pet skokova, a Pat Burk 10 uz osam skokova.

Najmanje problema imala je Barselona koja se ubedljivim trijumfom nad Makabijem iskupila za poraz u prvom kolu od Real Madrida. Katalonci su dobili sve četiri deonice, a posebno dobro odigrali su u trećoj i četvrtoj deonici.

Pet igrača Barselone duel je završilo sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio centar David Andersen sa 17 poena. Đanluka Bazile postigao je 16, Huan Karlos Navaro 12, Ersan Iljasova 11, a Fran Vaskez 10 uz isto toliko uhvaćenih lopti.

Barsa sada u grupi F ima skor 1-1, a na čelu grupe je Real Madrid koji je pobedio Albu u Berlinu i sada ima skor 2-0. Madriđani su dugo bili u zaostatku u Berlinu, ali su, slično kao i prvom kolu protiv Barselone, u poslednjem kvartalu uspeli da preokrenu, i ovom pobedom su verovatno osigurali plasman u četvrtfinale.

Luis Bulok bio je najbolji kod Madriđana sa 19 poena i pet skokova, a još četiri košarkaša imala su dvocifrem učinak. Centar Felipe Rejes bio je sjajan sa 18 poena i 11 skokova (šest u napadu), 12 poena ubacio je Aleks Mumbru, a 11 Serhio Ljulj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve