Nova vest
Košarka

Utorak, 03.02.2009.

18:43

Trijumf Zvezde nad Azovmašom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ukrajinski Azovmaš u gostima rezultatom 74:62 u drugom kolu Evrokupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

'Crveno-beli' sada imaju skor 1-1, a najbolji u trijumfu u Marijupolju bio je Marko Marinović sa 16 poena (1-3 za dva, 4-10 za tri) i 7 asistencija. Marko Kešelj je imao 13 poena (4-7 iz igre), 4 skoka i 3 asistencije, a Nemanja Bjelica ubacio je 10 poena (4-5 iz igre, 3 skoka). Najefikasniji kod Azovmaša bio je Kalid El-Amin sa 17 poena.

U prvom poluvremenu obe ekipe igrale su vrlo brzo sa mnogo šuteva za tri poena (Azovmaš 16, Zvezda 12) u ranoj fazi napada. Domaći tim je u dva navrata stekao osetniju prednost, ali su 'crveno-beli' uspevali da se vrate u igru.

Tompson i Serapinas su bili najzaslužniji za vođstvo Ukrajinaca 17:9, ali je ulazak Bjelice preokrenuo situaciju u korist Zvezde. Mladi košarkaš je sa pet poena i asistencijom najviše doprineo smanjenju zaostatka posle prvih deset minuta – 19:17.

Drugu deonicu domaći tim počinje znatno bolje i poenima Liščuka i El-Amina dolazi do +9 (26:17). Beograđani su igrali nepovezano, bilo je previše izgubljenih lopti (čak 12 u prvom delu igre), ali je pred 15-minutni odmor zaostatak ipak sveden na podnošljivih -5 (34:29). Za to je najzaslužniji bio Marinović koji je, posle bledog starta, zaigrao neuporedivo bolje u drugoj četvrtini i sa osam poena držao Zvezdu u igri.

Može se reći da je tim Svetislava Pešića meč prelomio početkom drugog poluvremena. Gosti su zaigrali pokretljivije u odbrani, što je rezultiralo velikim brojem ukradenih lopti i kontranapada. Azovmaš nije dao koš 4,5 minuta, a Zvezda je napravila seriju od 17-0 (11 poena Kešelja).

Ipak, posle perioda izvanredne igre usledio je novi pad uslovljen lošim reagovanjem na zonsku odbranu rivala. Ipak, Bjelica pogađa trojku uz zvuk sirene za +8 (67:59) pred poslednji period meča.

Ukrajinci su trojkom El-Amina uspeli da se približe na -3 (59:56), ali je Marinović u sledećem napadu vratio trojku i domaćin više nije imao šansi za preokret. U tim trenucima Zvezda je 'pokupila' mnogo lopti u ofanzivi, što je nadomestilo nešto slabiju organizaciju napada i donelo trijumf.

Naredni meč u Evrokupu Crvena zvezda igra 10. februara sa Hemofarmom u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve