Nova vest
Košarka

Utorak, 03.02.2009.

14:30

Partizan - Lotomatika (20.45h)

Duško Vujošević je rekao da su jedine obaveze njegovog tima u meču sa Lotomatikom one prema klubu i navijačima pošto su sportski planovi ispunjeni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Mi smo ostvarili sportske uspehe, ali imamo obavezu prema dresu koji nosimo, prema navijačima, da odigramo najbolje što znamo. Nećemo da igramo Top 16 fazu bez ambicija, hoćemo da se borimo za četvrtfinale", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. Jedina sportska briga šampiona Srbije za predstojeći meč je nedovoljno oporavljeni centar Žarko Rakočević.

Rakočević je igrao na poslednjim dvema Partizanovim utakmicama, ali se još uvek nije vratio u staru formu posle povrede.

Klub više muče problemi sa grejanjem u sali, a Vujošević strahuje i od moguće kazne lige, zbog čega je pozvao navijače da strogo paze.

"Molim navijače da ne dozvole da igramo pred praznom halom, a to nas čeka ako se ponovi nešto slično onome iz meča sa Panioniosom. Svaki ozbiljniji ispad, poput ubacivanja predmeta u teren, dovodi do oštrije kazne. A i stvarno nam ne treba novčana kazna u ovakvoj finansijskoj situaciji", rekao je Vujošević.

Partizan ima problema sa finansijama i duguje upravi centra Tašmajdan novac za iznajmljivanje hale Pionir, zbog čega je rukovodstvo odlučilo da 'crno-belima' ukine grejanje.

"Osećam se apsurdno da i pred ovako važnu utakmicu treniramo na (propisanom minimumu grejanja od) 16 stepeni. Postoje problemi da se naplati dug, ali je idiotski da se to rešava ukidanjem grejanja", rekao je Vujošević.



Kapiten Partizana Petar Božić ocenio je da je ovo jedna od najvažnijih utakmica ekipe u Top 16 fazi.

"Moraćemo da iskoristimo naše glavno oružje, a to je borbenost uz rasterećenost. Rasterećenost je što smo ispunili planove i sada ne moramo ništa, osim da se borimo i zalažemo", rekao je Božić.

Novinare je zanimalo kakva je atmosfera u ekipi zbog kašnjenja plata.

"Prvo i osnovno je da postoji veliko poverenje u menadžment jer za ovih pet godina u Partizanu nijedna plata nije ostala neisplaćena. To se zna, a i mladi igrači koji dolaze ne čine to prvenstveno zbog novca, već zbog adekvatnog košarkaškog znanja", rekao je Božić.

Partizan je u prvom kolu izgubio od Panatinaikosa, a Lotomatika od Unikahe. Utakmica u Pioniru počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve