Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

21:45

Pešić:"Nema trofeja ove sezone"

Crvena zvezda je izgubila od Pamese 85:73, a trener Svetislav Pešić izjavio je da se ne plaši serije poraza nakon dve uzastopno izgubljene utakmice u 'Pioniru'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ne plašim se poraza. Nisam se bavio pobedama, neću ni porazima. Jedno su želje navijača, a drugo realne mogućnosti. Često se zaboravlja da smo mi jedina ekipa koja se bori za završne turnire Evrokupa i Jadranske lige bez domaćih reprezentativaca", rekao je Pešić nakon utakmice prvog kola druge faze Evrokupa .

"U drugom poluvremenu potpuno su promenili koncepciju. U jednom trenutku igrali su praktično sa pet plejmejkera, pošto im je svaki napad vodio drugi igrač. To nam je izbacilo iz ruku glavni adut, a to je agresivnost, kojom nadoknadjujemo nedostatak kvaliteta", izjavio je Pešić.

"Mi od igrača ne tražimo dobre igre u kontinuitetu, kao što možda novinari očekuju. Za sve treba vremena. Mladi su i neiskusni, ali imaju kvalitet koji kasnije može da dođe do izražaja", dodao je trener.

Pešić je novinarima kazao da Zvezda ove sezone neće osvojiti nijedan trofej.

"Ove sezone trofeja neće biti, a ako ih bude, priznaću grešku. U vrhunskom sportu nema slučajnosti i sreće, već mora svaki dan mnogo da se radi. Mi možemo Partizan ili Cibonu da dobijemo jednom ili čak dva puta, ali ne možemo u kontinuitetu da ih pobedjujemo, jer i dalje postoji razlika u kvalitetu", rekao je Pešić.

Trener Pamese Neven Spahija izjavio je da se spremao na agresivnu igru Zvezde.

"Znali smo da mogu mnogo da trče i da ćemo imati šansu da pobedimo u drugom poluvremenu ako izdržimo prvo. Zvezda je znala da kazni naše greške iz prvog dela, ali su posle presudili naše iskustvo i dobra igra u odbrani. Zvezda je još premlada da ceo meč odigra na visokom nivou, ali verujem da će kroz nekoliko meseci biti tako kvalitetni", rekao je Spahija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve