Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

20:10

Zvezda izgubila od Pamese

Crvena zvezda izgubila je u ’Pioniru’ od Pamese 85:73 u prvom meču grupe K druge faze Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Crveno-beli“ su trideset minuta diktirali tempo i imali konstantnu prednost od deset poena ali su Španci preko Avdalovića i Miralesa napravili seriju 15:0 koju su održali do kraja. Najefikasniji kod pobednika bio je Vule Avdalivić sa 17 poena. Kod Zvezde, Ovens je sa 25 poena bio najefikasniji na meču, a Vladimir Štimac je pored 14 poena imao i osam skokova. Robertsu je za dabl-dabl učinak nedostajao po jedan poen i skok.

U timu Pamese sjajno su odigrali Nilsen koji je imao 16, i Vilijams sa 13 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Kosta Perović imao je 12 poena, a Albert Oliver 11.

Pred oko 5.700 navijača, Zvezda je odlično krenula i u petom minutu vodila 12:3, a prvu četvrtinu je dobili 21:16 najviše zahvaljujući Andre Ovensu koji je ubacio deset poena, bez promašaja iz igre. I u drugom periodu „crveno-beli“ su odlično igrali održavajući prednost, a Ovensu se pridružio i Štimac sa deset poena i šest skokova.

Zvezda je prvo poluvreme dobila 44:34, a prednost od deset poena održavala je sve do 30. minuta. Tada je Pamesa, najviše zahvaljujući Avdaloviću i Miralesu, za pet minuta napravila seriju 15:0 preokrenuvši rezultat, i, iskoristivši pad koncentracije domaće ekipe došla do deset poena prednosti koju je preko Ninlsena, Olivera i Vilijamsa rutinski zadržala do kraja.

Zvezda će u drugom kolu grupe igrati u Ukrajinu protiv Azovmaša koji je u prvom meču poražen od Hemofarma 84:74 nakon produžetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve