Nova vest
Košarka

Utorak, 13.01.2009.

20:51

Pobeda Zvezde u Nemačkoj

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bamberg rezultatom 67:53 u meču grupe F poslednjeg kola Evrokupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

To nije bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, pošto je Šarlroa dobila Turov 89:69. Najbolji u taboru ’crveno-belih’ bio Mirko Kovač sa 12 poena (3-5 iz igre), 6 skokova i 3 ukradene lopte, Milan Milošević imao je 11 poena (3-6 iz igre) i 8 skokova, a Vladimir Štimac takođe je zabeležio 11 poena i 8 skokova. Za domaće je Demond Grin dao 15 poena. U drugoj fazi Zvezdini rivali su Pamesa, Hemofarm i Azovmaš.

U meču u Nemačkoj igrali su i dva Zvezdina juniora – Filip Šepa je u igri proveo pet minuta, a Nemanja Nedović minut i po, obojica bez učinka.

Domaćin je bolje počeo meč i poveo sa 8:0. Zvezda nije postigla koš u početnih pet minuta, a onda je Marinović polaganjem prekinuo post. Grin i River ubacili su ukupno 10 poena, a Šuput je sa bacanja okončao prvu četvrtinu – 21:10 za Bamberg.

Tim Svestislava Pešića uspeo je već do polovine druge deonice da uhvati priključak, najviše zahvaljujući kolektivnoj igri. Šest različitih košarkaša davalo je poene u drugoj četvrtini (Štimac 8, Milošević 6) koja je završena minimalnom prednošću Nemaca – 34:33.

Već na startu drugog dela igre ’crveno-beli’ prave seriju 11-0, uz pet poena Kovača u nizu, ali Grin i Geret do kraja trećeg perioda smanjuju razliku na -2 – 50:48 za Zvezdu.

U poslednjoj četvrtini Bamberg je postigao samo pet poena. Zvezda je potom ponovo preuzela kontrolu i serijom 16-2 rešila pitanje pobednika.

U drugoj fazi, u grupi K, Crvena zvezda će igrati sa španskom Pamesom, ukrajinskim Azovmašom i Hemofarmom.

Dvorana: Jako Arena Sudije: Obradović (BiH), Konderan (Francuska), Bardera (Francuska).

Bamberg: Šnajder, Grin 15, Šuput 7, Tada, Njuson 6, Šmit, Geret 3, Olbreht 2, Džordan 4, Rivera 11, Tejlor 5, Virik.
Crvena zvezda: Kešelj 7, Kikanović 6, Kovač 12, Marinović 10, Nedović, Stević 5, Milošević 11, Ovens, Šepa, Štimac 11, Bakić,
Bjelica 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve