Nova vest
Košarka

Utorak, 13.01.2009.

19:48

Preokret Hemofarma za drugu fazu!

Košarkaši Hemofarma pobedili su češki Nimburk u Pardubicama rezultatom 82:80 u 6. kolu Evrokupa i tako su se plasirali u drugu fazu takmičenja.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Na pet minuta do kraja domaćin je imao deset poena prednosti, ali Pavković postiže 11 poena u nizu, što uz trojku Jagodnika daje samo 74:72 za Čehe. Pavković je u finišu dva puta asistirao – prvo Savoviću, a potom Mačvanu i Vrščani su ostvarili odlučujuću pobedu. Najefikasniji kod pobednika bili su Miljan Pavković sa 20 i Stefan Marković sa 19 poena (7-9 iz igre).

Marković je imao je i 3 skoka i 4 asistencije, dok je Pavković imao 6 uspešnih dodavanja i za tri je šutirao 6-10. Milan Mačvan i Boban Marjanović dali su po 11 poena.

U taboru Nimburka istakli su se Artur Li sa 25 poena (10-16 iz igre), 5 ukradenih lopti i 4 asistencije, Džastin Grej sa 17 poena (5-8 za tri, 4 sk.) i Petr Benda sa 16.

Vrščani su bolje počeli meč i posle pet uzastopnih poena Joksimovića poveli su sa 9:4. Tu prednost održavali su u narednih 4-5 minuta, a onda je domaćin napravio seriju 13-0 i prva četvrtina okončana je sa 24:16 za Nimburk. Grej je ubacio dve, a Sokolovski jednu trojku u trenucima kada su Česi bili u naletu, dok je na početku tim u igri držao Benda.

Do prvog dvocifrenog viška tim Mulija Kacurina dolazi početkom druge deonice – Grej pogađa trojku za 31:20. Potom se razigrao i Li, koji je ubacio deset poena za sedam minuta i tako je bio najzaslužniji za +14 domaćih na poluvremenu (51:37).

U trećem periodu gosti se postepeno rezultatski vraćaju u meč, Marković je ubacio sedam poena i na kraju četvrtine bilo je 64:56.

Sve do gorespomenute serije Pavkovića Nimburk je uspevao da očuva stečeni suficit, a do prvog vođstva posle dugo vremena tim Stevana Karadžića dolazi trojkom Markovića za 75:74. U završnici sa mnogo poena presudila je izgubljena lopta Sokolovskog, koju su ’farmaceuti’ iskoristili i poenima Mačvana došli do trijumfa.

Hemofarm je prvu fazu Evrokupa završio na drugom mestu na tabeli grupe H, pa će se u nastavku takmičiti u novoformiranoj Grupi K u kojoj će igrati Pamesa, pobednik meča Avzomaš - Asvel, kao i drugoplasirani tim Grupe F, što će verovatno biti Crvena zvezda.

Dvorana: ČEZ Arena. Gledalaca: 5.590. Sudije: Sabeta (Italija), Zaščuk (Ukrajina), Vojinović (Crna Gora).

Nimburk: Benda 16, Sokolovski 6, Čan, Kremen 2, Grej 17, Nekas, Šilb 3, Li 25, Šlezak 1, Tomašek, Jagodnik 10, Venta.
Hemofarm: Pavković 20, Despotović 3, Joksimović 7, Božović, Marković 19, Savović 6, Krstović 5, Mačvan 11, Petrović, Borisov, Obrenović, Marjanović 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve