Nova vest
Košarka

Utorak, 06.01.2009.

19:42

Težak poraz Hemofarma u Vršcu

Košarkaši Hemofarma poraženi su u petom kolu Evropkupa od Bilbao Basketa u Vršcu rezultatom 82:62.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ovim porazom Vrščani su sebi dodatno otežali plasman u drugu fazu takmičenja, pošto će njihov prolaz dalje zavisiti od rezultata utakmice Budućnost – Nimbruk, kao i od utakmice šestog kola u kojem Hemofarm gostuje u Češkoj. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Renaldado Seibutis sa 22 poena, dok je u Hemofarmu najbolji bio Boris Savović sa 17 poena.

Gosti su do pobede došli najviše zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena. Bilbao je ubacio 11 trojki iz 22 pokušaja, dok je Hemofarm ostvario očajnih 12.5% (3-24). Utakmica se prelomila već na početku druge četvrtine kada je Bilbao napravio seriju od 12:0, čime su Španci došli do prednosti od 18 poena. Hemofarm je uspeo na poluvremenu da smanji na 43:28.

U nastavku, Bilbao je vezanim trojkama Seibutisa i Salgada prešao 20 poena prednosti, što su gosti do kraja meča održavali i na kraju trijumfovali sa 82:62.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić posle meča rekao je da je njegov tim naišao na kvalitetnu i raspoloženu ekipu koja nema velike zvezde, ali je dobro uigrana zbog čega se sa njom muče svi učesnici bogatog španskog prvenstva.

"Upozoravao sam ekipu na to da su dobro uigrani. Počeli smo nervozno, dozvolili ofanzivne skokove i otvoren šut za tri poena. Nismo imali unutrašnju igru, nedostajala su nam tri igrača iz prve postave", rekao je Karadžić.

Trener Bilbaa Vidorete Tus rekao je da utakmica nije bila jaka koliko su oni očekivali, jer je jedan od najboljih košarkaša Hemofarma Nebojša Joksimović bio povređen.

"Našoj odbrani je bio olakšan posao. Hemofarm je jače počeo drugu polovinu utakmice, ali mi smo bili spremni", rekao je Tus.

Hemofarm:
Pavković 8, Despotović 3, Božović 2, Marković 5, Savović 17, Krstović 2, Mačvan 6, Borisov 4, Marjanović 15
Bilbao Basket:
Hampl, Gvardija 13, Reker 5, Seibutis 22, Savović 8, Banić 2, Salgado 11, Vajs 4, Vaskez 5, Luis 4, Pašalić 5, Blums 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve